Thursday , 2 May 2024

Θεσσαλονίκη: Σε ανοδική τροχιά και πάλι η…παραμεσιτεία !

Σε ανοδική τροχιά έχει μπει ξανά το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικοδομή-κτηματαγορά και η ιδιαίτερα διαδεδομένη στην προ κρίσης εποχή … παραμεσιτεία.

Είτε μεσίτες που διατηρούσαν στο παρελθόν γραφεία και είχαν την απαραίτητη σχετική άδεια επαγγέλματος και στη συνέχεια στα χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης τα έκλεισαν και διαγράφηκαν από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, είτε νέοι «αλεξιπτωτιστές» από άλλους επαγγελματικούς κλάδους – ακόμη και από το εξωτερικό, λ.χ. πολίτες γειτονικών χωρών που ζουν στην πόλη έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στην κτηματαγορά της περιοχής και στους πολίτες και πραγματοποιούν μεσιτικές συναλλαγές χωρίς φυσικά να εμφανίζουν τα εν λόγω έσοδά τους, ούτε να διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες.

Το φαινόμενο αυτό σαφώς και δεν έχει λάβει ακόμη τις διαστάσεις του προ κρίσης παρελθόντος, ωστόσο η αύξηση των «πρωταγωνιστών» του επιβεβαιώνεται και από τον Σύλλογο Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Θεσσαλονίκης. Ο Σύλλογος επί του παρόντος, (σ.σ. μετά τον πρόσφατο θάνατο του πρώην Προέδρου του Άγγελου Πασαλίδη), τελεί υπό προσωρινή διοίκηση, με Πρόεδρο τον κ.Κωνσταντίνο Τζάρο (Bee Real Estate), που έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου και στο παρελθόν, και προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες τον Σεπτέμβριο. Όπως επισημαίνει στο Thesseconomy.gr υπάρχει σαφής εικόνα αύξησης της παραμεσιτείας τους τελευταίους μήνες, που έχει γίνει αντιληπτή τόσο από τη διοίκηση, όσο και από τα μέλη του Συνδέσμου που πραγματοποιούν νόμιμες συναλλαγές και πρόθεση του Συλλόγου είναι να προβεί σε κινήσεις ξεκαθαρίσματος και προστασίας του κλάδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *