Saturday , 27 April 2024

Θεσσαλονίκη: Σε ποια σημεία βρίσκονται σήμερα οι αγρότες – Στο… πόδι οι φοιτητές του ΑΠΘ

Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα. Στο… δρόμο βγαίνουν σήμερα και οι φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στις 10.30 το πρωί θα συγκεντρωθούν έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ φοιτητές που εναντιώνονται στην προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, που ξεκινά με διπλή κατεύθυνση η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Η Εισαγγελία θέτει υπό έρευνα και όσους συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρίας, αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Οι αγρότες
Στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες διαμαρτύρονται για το υπέρογκο κόστος παραγωγής αλλά και την μεγάλη πτώση στις τιμές των προϊόντων τους. Έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις σε διάφορα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος. Αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους και σήμερα στην Επανομή, στη Θέρμη, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών, στη Χαλκηδόνα και Νέα Μεσήμβρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αγρότες από την Επανομή έχουν παρατάξει 30-40 τρακτέρ στην περιοχή διεκδικώντας μέτρα για την ενίσχυση των εισοδημάτων τους. Αγρότες από τη Λητή συγκεντρώνονται στον Λαγκαδά. Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζουν να τα παρατάξουν στο Δερβένι.

Στους δρόμους και οι μελισσοκόμοι
Οι μελισσοκόμοι θα πραγματοποιήσουν μεγάλη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της «Agrotica». Μελισσοκομικοί σύλλογοι από την Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες, Πιερία κι άλλες περιοχές) βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Την 1η Φεβρουαρίου, ημέρα εγκαινίων της έκθεσης «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη, και οι μελισσοκόμοι θα πραγματοποιήσουν μεγάλη κινητοποίηση. Οι επαγγελματίες θα προσυγκεντρωθούν στις 11.00 το πρωί με τα φορτηγά τους στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών στον κόμβο της Θέρμης κι από εκεί θα ξεκινήσουν κομβόι με τα οχήματα προς το συνεδριακό κέντρο, όπου θα γίνουν τα εγκαίνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *