Tuesday , 30 April 2024

Θεσσαλονίκη: Στην Καλαμαριά το 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ – Τσιγγάνικη μουσική και εδέσματα στον Δενδροπόταμο – Οι εκδηλώσεις στην πόλη

Γιορτάζεται σήμερα, 7 Απριλίου, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Η σημερινή μέρα λειτουργεί ως υπενθύμιση ότι η υγεία είναι ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και μια κοινή ευθύνη που ξεπερνά τα σύνορα των χωρών. Και επειδή η καλή υγεία προάγει τον πρωταθλητισμό ή και το αντίστροφο στην Καλαμαριά διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ. Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία, και σήμερα, Κυριακή 7 Απριλίου, και με ευνοϊκές συνθήκες πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚΘ στην παραλία της Καλαμαριάς το 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ Μεγάλων Αποστάσεων 5.000 μέτρων. Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, καθώς το συγκεκριμένο πρωτάθλημα διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα. Ο πρώτος αθλητής που έφερε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα στην Ελλάδα ήταν ο αθλητής του ΝΑΟΚ Ανδρέας Κιλιγκαρίδης.

Και η Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης 2024
«Ακολουθώντας τους στόχους που θέσαμε για ανάδειξη του ναυταθλητισμού ως μια πόλη με το βλέμμα στραμμένο στη θάλασσα ξεκινάμε τις επίσημες αθλητικές διοργανώσεις με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε Καγιάκ. Ευχαριστούμε και στηρίζουμε το ΝΑΟΚΘ στην πρωτοβουλία που έλαβε για τη διοργάνωση αυτή» δήλωσε η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Καλαμαριάς, Χρηστίνα Φοροπούλου. Παράλληλα φιλοξενείται και η Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης 2024 όπου συζητούνται μεταξύ των ομάδων θέματα που άπτονται του αγωνίσματος και της μελλοντικής του ανάπτυξης.

Δενδροπόταμος: Γιορτάζουν οι Ρομά της Θεσσαλονίκης
Παγκόσμια Ημέρα Ρομά αύριο 8 Απριλίου και σήμερα, Κυριακή 7 Απριλίου, οι Ρομά γιορτάζουν στον Δενδροπόταμο. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 18.00 μ.μ. το απόγευμα στον αύλιο χώρο του ΚΑΠΗ Αγίου Νεκταρίου – Παράρτημα Ρομά, στην οδό Οδυσσέως Ανδρούτσου 2, στον Δενδροπόταμο. Αρχικά θα γίνει η παρουσίαση της ιστορίας και της ταυτότητας των Ρομά με Έντυπο Συστάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα προβληθεί βίντεο του προγράμματος «Αμαρό Μαγκιπέ» και «Roma Connect AID» , θα διαβαστούν τσιγγάνικα παραμύθια παιδιά από το Δενδροπόταμο θα απαγγείλλουν ποιήματα, ενώ στο χώρο θα φιλοξενηθεί και έκθεση φωτογραφίας. Όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση θα απολαύσουν παραδοσιακά εδέσματα των Ρομά υπό τους ήχους της τσιγγάνικης μουσικής. Η εκδήλωση πραγματοποιείται μέσω του προγράμματος «Αμαρό Μαγκιπέ» σε συνεργασία με τον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης. Η Παγκόσμια Ημέρα Ρομά γιορτάζεται στις 8 Απριλίου σε ανάμνηση του πρώτου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 8 Απριλίου του 1971 και έθεσε τις βάσεις διεκδικήσεων και αναγνώρισης των Ρομά από τη διεθνή κοινότητα.

Δημαρχείο Θεσσαλονίκης: Μουσική εκδήλωση για καλό σκοπό
Μουσική εκδήλωση κοινωνικής συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τους κοινωνικά ευάλωτους και την ψυχική υγεία συνδιοργανώνουν η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, ο Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία και ο Σύλλογος Φίλων Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα, στις 19.00 μ.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης», Βασιλέως Γεωργίου 1). Θα συμμετάσχουν τα συγκροτήματα του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης «Σύμπραξη Νέων» και «Ηχοκρουσία». Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης. Όσοι θέλουν μπορούν να φέρουν μαζί τους τρόφιμα μακράς διαρκείας και μεταχειρισμένα ανδρικά ρούχα για την κάλυψη βασικών αναγκών αστέγων, ανέργων, αποφυλακιζομένων και προσφύγων, τους οποίους υποστηρίζουν η Κοινωνική Υπηρεσία και η Τράπεζα Συλλογής και Διάθεσης Ειδών Πρώτης Ανάγκης «ΣΥΝ-ΠΡΑΞΗ» της ΑΡΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη.

Καλαμαριά: Στο… ρυθμό του 7ου Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών
Η «καρδιά» του πολιτισμού χτυπά και αυτό στην Καλαμαριά. Παιδικές μουσικές φωνές θα… πλημμυρίσει ο δήμος καθώς δίνουν ραντεβού μαθητές των σχολικών χορωδιών που συμμετέχουν στο ετήσιο Φεστιβάλ, έναν θεσμό με μεγάλη πολιτιστική και εκπαιδευτική αξία. Ο δήμος Καλαμαριάς με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνει για 7η χρονιά το «Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών» στο Δημοτικό Θέατρο
«Μελίνα Μερκούρη». Οι μουσικές εκδηλώσεις θα διαρκέσουν σήμερα από τις 11.30 π.μ. – 13.30 μ.μ. Στο Φεστιβάλ παίρνουν μέρος χορωδίες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, ενώ όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο κοινό.

ΟΛΘ: Αναχωρεί το ένα κρουαζερόπλοιο, ρίχνει… άγκυρα το Celestyal Journey
Την ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη και περιοχές της Μακεδονίας απόλαυσαν οι 2.140 τουρίστες-επιβάτες του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου της Celebrity X Cruises που αναχωρεί το μεσημέρι συνεχίζοντας την κρουαζιέρα του για Λεμεσό Κύπρου, Ρόδο, Ηράκλειο Κρήτης και μετά επιστροφή στον Πειραιά. Σήμερα «δένει» για λίγες ώρες στο λιμάνι της πόλης το Celestyal Journey με 735 επιβάτες, το οποίο θα αναχωρήσει το απόγευμα στις 19.00 μ.μ. μαζί με τους επιπλέον 89 επιβάτες από τη Θεσσαλονίκη. Το κρουαζιερόπλοιο εκτελεί την επταήμερη κρουαζιέρα «Ειδυλλιακό Αιγαίο» με αναχωρήσεις από Πειραιά (ημέρα Σάββατο) και στη συνέχεια Θεσσαλονίκη (άφιξη Κυριακή), Κουσάντασι, Ηράκλειο Κρήτης, Σαντορίνη, Μύκονο, Μήλο, Πειραιά.

Περιφερειακός: Εργασίες κοπής πρασίνου
Εργασίες κοπής πρασίνου στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται από τις 7.30 το ρωί από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα έργα θα διαρκέσουν μέχρι τις 15.00 μετά το μεσημέρι. Εκτελούνται εργασίες στο τμήμα από τη Χ.Θ. 17+650 (μετά το τούνελ) έως τη Χ.Θ. 22+600 (κόμβος Κ13, περιοχή νοσοκομείου “Άγιος Παύλος”), ανά κατεύθυνση και τμηματικά. Επισημαίνεται ότι τα συνεργεία που εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και ότι ο χρόνος αποκλεισμού των τμημάτων της παραπάνω οδού για την εκτέλεση των εργασιών είναι σχετικά μικρός.

Εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών: Ολοκληρώνεται η διαγράμμιση
Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες διαγράμμισης στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών. Σήμερα εκτελούνται έργα επί του οδοστρώματος στην ε.ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από τη Χ.Θ. 6+000 (I/Κ Βούλγαρη) έως τη Χ.Θ.18+500 (Α/Κ Ν. Ρυσίου) ως εξής:
Σήμερα, Κυριακή από τις 08.00 π.μ. – 14.30 μ.μ. στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη και από τις 14.30 μ.μ. έως τη δύση του ηλίου στην κατεύθυνση προς Ν. Μουδανιά. Οι εργασίες πραγματοποιούνται από κινητά συνεργεία και στα τρία ρεύματα κυκλοφορίας της οδού, με αποκλεισμό της αντίστοιχης λωρίδας κυκλοφορίας τμηματικά.

ΔΕΘ: Αυλαία για το «Thessaloniki Tuning Show»
«Πέφτει» σήμερα η αυλαία για τη μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου που πραγματοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα, για το «Thessaloniki Tuning Show». Η δημοφιλής εκδήλωση φιλοξενείται στους χώρους της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης στα τέσσερα μεγαλύτερα περίπτερά της (2, 3, 16 και 17) καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος των εξωτερικών χώρων. H έκθεση περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων σε αναλώσιμα, ανταλλακτικά, αξεσουάρ, ελαστικά, ζάντες, εξοπλισμό συνεργείων, εξατμίσεις, βελτιώσεις, συστήματα βαφής, πλυντήρια, προγράμματα διαχείρισης, εργαλεία, λιπαντικά, μπαταρίες, επαγγελματική ένδυση και γενικά ότι σχετίζεται με το after sales support του αυτοκινήτου. Περιλαμβάνει επίσης σπορ αυτοκίνητα, tuning και lifestyle αγωνιστικά, ηλεκτρικά και κλασικά αυτοκίνητα.
*Οι τιμές των εισιτηρίων: Για ενήλικες 10 ευρώ, ελεύθερη η είσοδος για παιδιά ηλικίας κάτω των 8 χρόνων. Ώρες λειτουργίας: Κυριακή από τις 10.00 π.μ. -20.00 μ.μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *