Friday , 3 May 2024

Θεσσαλονίκη: Στις 11.00 π.μ. η λιτανεία των εικόνων του Αγ. Δημητρίου και της Παναγίας της Κορωνιωτίσσης – Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε από νωρίς σήμερα το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, να προσκυνήσει τα ιερά λείψανα και τις ιερές εικόνες του Μυροβλήτου Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας της Κορωνιωτίσσης, αλλά και για να παρευρεθεί στη λιτάνευση των εικόνων σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Τις εικόνες θα μεταφέρουν στρατιωτικά οχήματα με τη συνοδεία χιλιάδων προσκυνητών που ακολουθούν με σεβασμό και κατάνυξη, καθώς και των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Έτσι δίνεται το έναυσμα για την αρχή των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην πόλη, ενόψει της αυριανής γιορτής του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, της απελευθέρωσης της πόλης και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και του «ΟΧΙ».

Η πομπή
Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιείται από τις 07:00 το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η λιτανεία. Η περιφορά των ιερών εικόνων θα ξεκινήσει από την οδό Αγίου Δημητρίου και θα κατευθυνθεί στις οδούς Βενιζέλου, Ολύμπου και Πελοποννήσου και θα καταλήξει και πάλι στον ναό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης. Για το βράδυ, στις 21:00 μ.μ. είναι προγραμματισμένη ιερά αγρυπνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 00:15 π.μ.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Σε εφαρμογή έχουν τεθεί από χθες το πρωί και μέχρι το Σάββατο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης καθώς και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Σήμερα Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου,κλείνουν οι παρακάτω δρόμοι:
Από τις 05.00 π.μ. – 13.30 μ.μ. κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης των ιερών εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας «Κορωνιωτίσσης» στο πλαίσιο του εορτασμού του πολιούχου Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, απαγορεύεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους, από τους οποίους θα διέλθει η πομπή:
-Αγ.Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Ι.Δραγούμη μέχρι την οδό Πλάτωνος.
-Βενιζέλου, στο τμήμα της από την οδό Αγ. Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου.
-Ολύμπου, στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πελοποννήσου.
-Πελοποννήσου, σε όλο το μήκος της.
-Σελεύκου, σε όλο το μήκος της.

Από τις 10.30 π.μ. – 13.30 μ.μ. δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους δρόμους από τους οποίους θα διέλθει η πομπή:
-Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πλάτωνος.
-Βενιζέλου, στο τμήμα της από την οδό Αγ. Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου.
-Ολύμπου, στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πελοποννήσου.
-Πελοποννήσου, σε όλο το μήκος της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *