Thursday , 2 May 2024

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους… βγήκαν έξι από τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ – Βίντεο με τα δοκιμαστικά δρομολόγια

«Πρεμιέρα» για τα πρώτα έξι από τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία που προμηθεύτηκε ο ΟΑΣΘ. Σήμερα νωρίς το πρωί, Σάββατο 6 Απριλίου, πραγματοποίησαν δοκιμαστικά δρομολόγια σε δρόμους της πόλης.

Τα δοκιμαστικά δρομολόγια
Τα ηλεκτρικά λεωφορεία έβαλαν…πρώτη στις 5.10 π.μ. με αφετηρία το αμαξοστάσιο του Οργανισμού στη Σταυρούπολη, κάνοντας τις πρώτες διαδρομές τους. Με δύο φορτιστές που τοποθετήθηκαν προσωρινά στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης, τα ηλεκτρικά λεωφορεία φορτίστηκαν από τα ξημερώματα. Με την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών δρομολογίων οι φορτιστές θα μεταφερθούν σε σταθμό φόρτισης που είναι υπό κατασκευή και θα γίνει εγκατάσταση με τους υπόλοιπους 53 στον σταθμό φόρτισης ο οποίος και είναι υπό κατασκευή σε διπλανό οικόπεδο. Οι φωτεινές επιγραφές των λεωφορείων έγραφαν, «Ηλεκτρικό Λεωφορείο Δοκιμαστική Διαδρομή», με τα οχήματα να σταματάνε κανονικά στις στάσεις του δρομολογίου, χωρίς να επιβιβάζουν κόσμο.

Εντός Μαΐου στους δρόμους
Σε ό,τι αφορά τα σημερινά δοκιμαστικά δρομολόγια, τα ηλεκτρικά λεωφορεία φορτώθηκαν με σακιά άμμου συνολικού βάρους 2,5 τόνων. Τόσο αντιστοιχεί σε ένα μισογεμάτο λεωφορείο με επιβάτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε λεωφορείο θα πρέπει να «πιάσει» τα 5.000 χλμ. στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας με άνεση και ασφάλεια τους επιβάτες. Υπενθυμίζεται πως τα πρώτα δρομολόγια με επιβάτες για τα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ αναμένονται εντός του Μαΐου.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *