Saturday , 27 April 2024

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους γιατροί, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι του Ψυχιατρείου – Το απόγευμα διαμαρτυρίες σε δήμο Θερμαϊκού και Καμάρα

Η έναρξη και λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων έχει προκαλέσει την αντίδραση των γιατρών της ΕΝΙΘ και της ΠΟΕΔΗΝ με κυριότερο επιχείρημά τους ότι τα νοσηλευτικά ιδρύματα δεν διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό που απαιτείται για την εφαρμογή του θεσμού. Η ΠΟΕΔΗΝ «κρούει» τον κώδωνα του κινδύνου χαρακτηρίζοντας ότι τα απογευματινά χειρουργεία οδηγούν στην εμπορευματοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η ΕΝΙΘ
Στη Θεσσαλονίκη οι γιατροί της ΕΝΙΘ πραγματοποιούν σήμερα τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 μ.-15.00 μ.μ. Παράλληλα έχουν προγραμματίσει στις 13.30 μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 3η ΥΠΕ (Αριστοτέλους 16). «Στη Θεσσαλονίκη δεν προχωράνε με γρήγορους ρυθμούς τα απογευματινά χειρουργεία. Στο ΑΧΕΠΑ έχει πραγματοποιηθεί μόλις ένα, ενώ στο Παπαγεωργίου δέκα συνολικά. Αποδεικνύεται ότι πρέπει να εμπεδώσουμε ότι δεν πρόκειται να γίνουν προσλήψεις στο ΕΣΥ, με την υπερεργασία των υγειονομικών θα πρέπει να λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία, μετατρέποντας τους ασθενείς σε πελάτες», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) Χρήστος Καραχρήστος.

Στο πλευρό των γιατρών και οι συνταξιούχοι
Τη συμμετοχή τους στη σημερινή κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών έχουν εκφράσει και οι συνταξιούχοι της πόλης. Συγκεκριμένα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ), των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Σωματείων της Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει για τις 13.30 μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην 3η ΥΠΕ (απέναντι από το ΙΚΑ Αριστοτέλους). «Οι συνταξιούχοι ενώνουμε τη φωνή μας με τους νοσοκομειακούς γιατρούς και με όλους τους υγειονομικούς που παλεύουν ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει τους ασθενείς σε πελάτες και την υγεία σε εμπόρευμα. Δεν δεχόμαστε να χρησιμοποιούν τις ανάγκες μας για να αυγατίζουν οι μπίζνες και τα κέρδη των κλινικαρχών και των όποιων άλλων εμπόρων της υγείας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δωρεάν υγεία για όλους», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

«Φωνές» εργαζομένων στο Ψυχιατρείο
Νωρίτερα στις 12.00 το μεσημέρι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης θα διαμαρτυρηθούν έξω από το νοσοκομείο. Αιτία η απόλυση συναδέλφου τους που εργαζόνταν στον τομέα καθαριότητας του νοσοκομείου.

Συνέχεια κινητοποιήσεων το απόγευμα
Επίσης κάτοικοι των Νέων Επιβατών θα συγκεντρωθούν στις 16.00 μ.μ. στο δημαρχείο του δήμου Θερμαϊκού κατά την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Καταγγέλουν με αυτή τη διαμαρτυρία τους την «καταστροφή και τσιμεντοποίηση» του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας
-Τέλος, στις 7.00 μ.μ. το απόγευμα αντιεξουσιαστές έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα σχετικά με την εισαγγελική πρόταση για τον Ηλία Μίχο, στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό. Μετά τη συγκέντρωση αναμένεται να γίνει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *