Wednesday , 1 May 2024

Θεσσαλονίκη: Στους… δρόμους δικαστικοί συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές, αντιεξουσιαστές – «Χάος» στην πόλη

Στον… δρόμο βγάζει σήμερα τους δικαστικούς υπαλλήλους η συζήτηση στη Βουλή για τους νέους ποινικούς κώδικες. Στις 11.00 το πρωί δικαστικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρία στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με αφορμή το νέο δικαστικό χάρτη. Ο υπουργός Γιώργος Φλωρίδης προανήγγειλε την κατάθεση ρύθμισης για ζητήματα που απασχολούν τους δικηγόρους και σημείωσε πως οι αλλαγές αποσκοπούν στην ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης. Το νομοσχέδιο θα τεθεί σήμερα σε ψηφοφορία με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει και δηλώνει ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Διαμαρτύρονται συνταξιούχοι, γιατροί και νοσηλευτές
Την ίδια ώρα, στις 11.00 π.μ. συνταξιούχοι δίνουν… ραντεβού στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Αριστοτέλους. Θα διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο δημόσιο σύστημα υγείας. Επίσης στις 11.00 π.μ. έξω από το κτήριο της 3ης ΥΠΕ, στην Αριστοτέλους, θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία από γιατρούς νοσηλευτές και εργαζόμενους στα νοσοκομεία, αφού όπως τονίζουν «η κατάσταση στη δημόσια υγεία είναι τραγική και διαρκώς, καθημερινά, διακινδυνεύει την ασφάλεια, την υγεία και τη ζωή γιατρών και ασθενών».

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση

Νέο ραντεβού δίνουν σήμερα φοιτητές και εκπαιδευτικοί. Διαμαρτύρονται για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα και υπερασπίζονται το δικαίωμα της δημόσιας παιδείας. Στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές, μαθητές και εργατικά σωματεία θα συγκεντρωθούν στις 12.00 το μεσημέρι στην Καμάρα για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νομοσχέδιο. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας. Στο συλλαλητήριο καλούν τους εκπαιδευτικούς η ΟΛΜΕ, κηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας. Και η Διδασκαλική Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων και προκήρυξε στάση εργασίας σήμερα από τις 11.00 π.μ. το πρωί – 2.00 μετά το μεσημέρι.

Το απόγευμα
Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στη Θεσσαλονίκη και το απόγευμα. Στις 18.00 μ.μ. αντιεξουσιαστές δίνουν… ραντεβού ατην Καμάρα. Θα διαμαρτυρηθούν για το νέο ποινικό κώδικα.
Μια ώρα αργότερα, στις 19.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το δυστύχημα στα Τέμπη. Στο σημείο θα συγκεντρωθούν συνδικαλιστικοί φορείς και πιο συγκεκριμένα η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στη Hellenic Train, το ΣΕΤΕΠΕ, το ΣΕΤΗΠ και το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν εργαζόμενοι στη Hellenic Train και άλλα εργατικά σωματεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *