Thursday , 2 May 2024

Θεσσαλονίκη: Στους… δρόμους και σήμερα φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί- Με κάμερες χειρός οι αστυνομικοί

Σε περίπου 40 πόλεις σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνται σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι συλλαλητήρια κατά της ίδρυσης των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Στη Θεσσαλονίκη φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί δίνουν… ραντεβού στην Καμάρα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στάσεις εργασίας σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ
Την αντίθεσή της στη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων εκφράζει μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας. Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων». Για το λόγο αυτό προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως τις 14.00 μετά το μεσημέρι. Το δ.σ. της Δ.Ο.Ε σε ανακοίνωση, σημειώνει ότι «ομόφωνα στηρίζει τη δημόσια δωρεάν παιδεία» και προκήρυξε επίσης τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ.-14.00 μ.μ. και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 μ.μ. – 17.30 μ.μ.).

Διαμαρτυρία και σε άλλες πόλεις
Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί εκτός από τη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί επίσης στο Βόλο (Θόλο), στην Ξάνθη (Κεντρική Πλατεία), στην Κομοτηνή (Κεντρική Πλατεία), στην Αλεξανδρούπολη (Δημαρχείο), στο Ρέθυμνο (Δημαρχείο), στο Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας) και σε άλλες πόλεις.

Κάμερες… επιστρατεύει η αστυνομία
Στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική Αστυνομία «επιστρατεύει» κάμερες χειρός. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., «από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι με με την υπ’ αριθμ. 7512/3/491-α’ από 23/01/2024 απόφαση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε η εγκατάσταση και λειτουργία φορητού συστήματος επιτήρησης του Π.Δ. 75/2020, από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (κάμερες χειρός), κατά την υλοποίηση από στελέχη της, του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από την 06:00΄ ώρα έως την 23:59΄ μ.μ. ώρα της Πέμπτης 25/01/2024, σε οδούς και λοιπές περιοχές πέριξ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: Λ. Γ΄ Σεπτεμβρίου – Λ. Στρατού – Αγίας Σοφίας – Αγίου Δημητρίου – Εγνατίας – Τσιμισκή – Αγγελάκη – Εθνικής Αμύνης – Δημ. Γούναρη – Αρμενοπούλου».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *