Wednesday , 1 May 2024

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι φοιτητές, κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στο κέντρο – Τί συμβαίνει σήμερα στην πόλη

Με ήλιο, στους 21 βαθμούς η θερμοκρασία και καθαρή ατμόσφαιρα ξημέρωσε η Τετάρτη, 3 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη αφού το βοριαδάκι των 5 μποφόρ καθάρισε την ατμόσφαιρα της πόλης από την αφρικανική σκόνη. Εκδηλώσεις, ημερίδες, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και άλλα δρώμενα «συνθέτουν» το σημερινό σκηνικό της πόλης που έχει ως εξής:

Διαμαρτυρία για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων
Στις 12.00 το μεσημέρι δίνουν ραντεβού φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έξω από το κτίριο του πρώην Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης νυν Διοικητήριο. Θα διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο έχει ήδη ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής.

Και σήμερα οι «Ημέρες Καριέρας» στο ΑΠΘ
Συνεχίζονται και σήμερα, Τετάρτη 3 Απριλίου, οι «Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ 2024» από τις 11.00 π.μ. – 18.00 μ.μ. στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ. Οι «Ημέρες Καριέρας» διοργανώνονται από το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με στόχο την άμεση επικοινωνία και επαφή των φοιτητών τελειόφοιτων και αποφοίτων του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας. Η εκδήλωση απευθύνεται σε φοιτητές και φοιτήτριες, αποφοίτους του ΑΠΘ και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όσοι και όσες παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις εταιρείες και τα προγράμματα απασχόλησής τους. Περισσότερες πληροφορίες: https://www.auth.gr/events/imeres-karieras-apth-2024-2-3-aprilioy/

ΑΠΘ: Τελετή αναγόρευσης της Erika Fischer-Lichte σε επίτιμη διδάκτορα
Επίτιμη διδάκτορας του τμήματος Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναγορευτεί η ομότιμη καθηγήτρια, Erika Fischer-Lichte. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19.00 μ.μ στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής. Η κ. Erika Fischer-Lichte ήταν καθηγήτρια από το 1973 στα Πανεπιστήμια Φρανκφούρτης, Μπαϊρόιτ και Μάιντς και από το 1996 στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Διετέλεσε επί σειρά ετών επικεφαλής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο
Από το Πράσινο Ταμείο και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνεται τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή της
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Κλιματική Αλλαγή. Οι εργασίες του σεμιναρίου άρχισαν από τις 9.00 σήμερα το πρωί και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15.00 μ.μ. Το σεμινάριο διεξάγεται στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην οδό 26ης Οκτωβρίου 64, στην περιοχή του Φιξ. Θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 5 Απριλίου. Στόχος του σεμιναρίου είναι να παρέχει την απαραίτητη γνώση και τα εργαλεία σε υπηρεσίες και σε ενδιαφερόμενα μέρη σε θέματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, με έμφαση στους τομείς υψηλής τρωτότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Ντεμίρη Σπυριδούλα στο e-mail: sntemiri@prasinotameio.gr και στην κ. Ρακήμπεη Παναγιώτα στο p.rakimpei@pkm.gov.gr (τηλ. 2313-325564).

ΔΙ.ΠΑ.Ε.: «Γυναίκα και ηγεσία» το θέμα της ημερίδας
Η «Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων» του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) διοργανώνει σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι εκδήλωση με θέμα «Γυναίκα και Ηγεσία» στην αίθουσα Φίλιππος της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. στη Σίνδο, Η Επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε το 2022, αποτελεί συμβουλευτικό όργανο του Πανεπιστημίου και έχει ως στόχο «την προώθηση της ισότητας των φύλων και της καταπολέμησης των διακρίσεων με βάση το φύλο, την φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τη θρησκεία ή τις πεποιθήσεις, την κατάσταση υγείας/αναπηρίας, την ηλικία ή τον γενετήσιο προσανατολισμό» σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας και σε όλες τις διαδικασίες της ακαδημαϊκής ζωής του Πανεπιστημίου. Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου δράσεων για την Ισότητα των Φύλων (ΣΔΙΦ) του ΔΙ.ΠΑ.Ε., που έχει συντάξει η Επιτροπή, με στόχο την προώθηση και διασφάλιση της ουσιαστικής ισότητας στις εκπαιδευτικές, ερευνητικές και διοικητικές διαδικασίες του Ιδρύματος, καθώς και τον προβληματισμό σε θέματα ισότητας των φύλων.

25η Επαρχιακή οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών
Εργασίες συντήρησης στην 25η επαρχιακή οδό (διασταύρωση εθνικής οδού 2 – Σταυρός – όρια νομού Χαλκιδικής) καθώς και στους κλάδους σύνδεσής τους πραγματοποιεί από τις 07.00 σήμερα το πρωί η διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα έργα θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 6 Απριλίου. Συγκεκριμένα, εκτελούνται εργασίες κοπής βλάστησης (δένδρα και κλαδιά), εργασίες καθαρισμού και χωματουργικές εργασίες στο οδικό τμήμα από τον οικισμό του Σταυρού έως τα όρια του νομού Χαλκιδικής, με κατεύθυνση από και προς Θεσσαλονίκη και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Εκστρατεία για τη «διατροφή στην τρίτη ηλικία»
Ο δήμος Θεσσαλονίκης και το τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας με το διαιτολογικό γραφείο των Δημοτικών Ιατρείων, της διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, πραγματοποιεί δράση ενημέρωσης για τη «διατροφή στην τρίτη ηλικία». Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης. Σήμερα από τις 10.30 το πρωί ενημερώνονται τα μέλη στο 2ο Παράρτημα ΚΑΠΗ, στην οδό Λαγκαδά 35. Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση των δικαιούχων των ΚΑΠΗ με στόχο την προαγωγή της υγιεινής διατροφής, που στοχεύει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την διασφάλιση της μακροζωίας.

ΕΟΔΥ: Πού γίνονται rapid test
Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες. Σήμερα 3 Απριλίου τα σημεία ελέγχων στη Θεσσαλονίκης είναι τα εξής:
-Νότια Πύλη ΔΕΘ, Αγγελάκη με Λεωφ. Στρατού, 8:30 π.μ. -20:30 μ.μ.
-Δ. Πυλαίας, κτίριο πρώην κοινότητας Φιλύρου, 25ης Μαρτίου 10, 09:00 π.μ. -14:30 μ.μ.
-Δ. Καλαμαριάς, εντός Δημοτικού Θεάτρου, οδός Χηλής και Τριπόλεως 12, 09:00 π.μ. -15:00 μ.μ.
-Δ. Θέρμης, Δημοτικό κατάστημα, Νέα Ραιδεστός, 09:00 π.μ. -15:00 μ.μ.
-Δ. Θερμαϊκού, Δημοτικό Θέατρο Επανομής, Αγίου Δημητρίου, 09:00 π.μ. -14:30 μ.μ.
-Δ. Κορδελιού-Ευόσμου, ΚΑΠΗ Κορδελιού, Μητροπολίτη Καραβαγγέλη 12, 09:00 π.μ. -15:00 μ.μ.
-Δ. Δέλτα, ΚΑΠΗ Διαβατών, Παναγιώτου Σπύρου 2 & Αγίου Γεωργίου, 09:00 π.μ. -14:00 μ.μ.
-Δ. Ωραιοκάστρου, Α ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου, Τραπεζούντος 31, 09:00 π.μ. -14:30 μ.μ.
-Δ. Νεάπολης-Συκεών, Δημοτικό κατάστημα Πεύκων, Ειρήνης 19, 09:00 π.μ. -15:00 μ.μ.
-8ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Αρτάκης 9, Κάτω Τούμπα, 09:00 π.μ. -14:00 μ.μ.
-6ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Νούκα Στεφάνου 10, Χαριλάου, 09:00 π.μ. -14:00
-Κοινωνικό Ιατρείο Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, Λαγκαδά 53, 10:00 π.μ. -14:00 μ.μ.
-Ιατρείο ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλίσσης Όλγας 198, στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας, 09:30 – π.μ. 15:00 μ.μ.
-Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Στ. Κυριακίδη 1, 08:30 π.μ. -15:00 μ.μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *