Wednesday , 1 May 2024

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους σήμερα εργαζόμενοι, γονείς και φοιτητές – Γιατί διαμαρτύρονται

Έξι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Πού θα γίνουν
Η αρχή γίνεται στις 11.00 το πρωί έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους. Εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα θα συγκεντρωθούν έξω από τον Οργανισμό. Ζητούν αυξήσεις στους μισθούς τους.
Την ίδια ώρα, στις 11.00 π.μ., γονείς και κηδεμόνες μαθητών στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) δίνουν… ραντεβού έξω από το ΥΜΑΘ. Διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία ειδικής αγωγής.
Λίγο αργότερα, στις 13.00 μ.μ., τη «σκυτάλη» παίρνουν φοιτητές οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στη Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι φοιτητικοί σύλλογοι με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζητούν δωρεάν σίτιση.

Το απόγευμα
Τρεις συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα στην πόλη. Στις 16.00 μ.μ. στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, θα συγκεντρωθούν κάτοικοι της περιοχής Υφανέτ. Θα παραστούν στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Θα ζητήσουν τη μετατροπή του οικοπέδου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τζουμαγιάς και Χαρίση σε χώρο πρασίνου.
-Στις 6.30 το απόγευμα στην Λαγκαδά, στο πολιτιστικό κέντρο Τσακίρης όπου θα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Παύλου Μελά συγκεντρώνονται κάτοικοι για να ζητήσουν σαφές χρονοδιάγραμμα έργων για το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά για το οποίο θέλουν ελεύθερες χρήσεις.
Τέλος, στις 19.00 μ.μ. εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Θα διαμαρτυρηθούν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *