Saturday , 4 May 2024

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους συνταξιούχοι, γονείς και διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στο Ισραήλ

Κυκλοφοριακό χάος θα δημιουργηθεί σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από τις πέντε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην πόλη.

Οι συγκεντρώσεις
Η αρχή γίνεται στις 10.00 το πρωί με τους συνταξιούχους οι οποίοι θα συγκεντρωθούν έξω από τον ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους. Διαμαρτύρονται για προβλήματα που έχουν σχέση με τις συντάξεις τους.
Μία ώρα αργότερα στις 11.00 π.μ. γονείς και κηδεμόνες αναμένεται να συγκεντρωθούν μπροστά από το ΥΜΑΘ. Με την κινητοποίησή τους διαμαρτύρονται και ζητούν ασφαλείς μετακινήσεις για τα παιδιά τους από και προς στο σχολείο.

Το απόγευμα
Οι διαμαρτυρίες κοινωνικών ομάδων συνεχίζονται το απόγευμα όπου έχουν προγραμματιστεί τρεις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό.
Συγκεκριμένα, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου δίνουν… ραντεβού στις 18.00 μ.μ. στο Πέταλο της Αριστοτέλους για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον λαό της Παλαιστίνης .
Μία ώρα αργότερα, τις 19.00 μ.μ. μέλη της ΕΔΥΕΘ και του ΠΑΜΕ για τον ίδιο λόγο καλούν σε διαμαρτυρία στο άγαλμα του Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους.
Την ίδια ώρα, στην Καμάρα θα συναντηθούν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Θα ακολουθήσουν πορείες σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *