Sunday , 28 April 2024

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους το πρωί κοινωνικοί λειτουργοί – Γονείς και μαθητές διαμαρτύρονται το απόγευμα σε Καλαμαριά και Πεύκα

«Ραντεβού» στις 12.00 το μεσημέρι δίνουν εργαζόμενοι στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Κεντρικής Μακεδονία έξω από το πρώην ΥΜΑΘ. Διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση στη λειτουργία της υπηρεσίας τους. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Κοινωνικής Εργασίας, ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του πως «σε αρκετές δομές παιδικής προστασίας ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών ξεκινάει από 60 παιδιά και μερικές φορές ξεπερνάει τον αριθμό των 100 παιδιών ανά κοινωνικό λειτουργό ενώ στις δομές ανοικτής προστασίας ξεπερνάει τον αριθμό των 400 παιδιών ανά Κοινωνικό Λειτουργό, καταγράφοντας μία από τις υψηλότερες αναλογίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και υπερβαίνοντας κατά πολύ τα διεθνώς αποδεκτά πρότυπα με συνέπεια να καταγράφονται σημαντικές καθυστερήσεις στην κατάργηση της ιδρυματικής προστασίας και την προώθηση της αναδοχής και της υιοθεσίας».

Το απόγευμα σε Καλαμαριά και Πεύκα
Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Καλαμαριάς δίνουν… ραντεβού στις 8.00 μ.μ. γονείς και κηδεμόνες μαθητών σχολείων της Καλαμαριάς. Διαμαρτύρονται και ανησυχούν γιατί όπως υποστηρίζουν «σε απόσταση 500 μέτρων από το 1ο Δημοτικό σχολείο και το 25ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς εμφανίζονται 10 κεραίες (5 αδειοδοτημένες και 5 υπό αδειοδότηση), με κάποιες από αυτές να βρίσκονται έως και 60 μόνο μέτρα μακριά από την αυλή του σχολείου». Ζητούν «να απομακρυνθούν άμεσα οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας που τοποθετούνται δίπλα στα σχολεία», υπογραμμίζοντας πως οι γειτονιές «έχουν ανάγκη από πάρκα, ελεύθερους χώρους». Για το λόγο αυτό έχουν προγραμματίσει έχουν προγραμματίσει μαζική παράσταση στη συνεδρίαση του δημοτικό συμβουλίου του δήμου Καλαμαριάς.

Στα Πεύκα μια κεραία κινητής τηλεφωνίας σηκώνει στο… πόδι κατοίκους, γονείς και μαθητές. Στις 17.30 το απόγευμα κάτοικοι της περιοχής, γονείς και μαθητές θα συγκεντρωθούν στον κόμβο της Νεάπολης-Ρετζικίου όπου θα διαμαρτυρηθούν για την εγκατάσταση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή. Ζητούν την άμεση απομάκρυνση τη κεραίας. Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους «η κεραία αυτή βρίσκεται σε απόσταση 40 μ. από τα σπίτια, 150 μ. από αθλητικές εγκαταστάσεις όπου αθλούνται καθημερινά παιδιά και λιγότερο από 300 μ., από το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων». Προσθέτουν πως «δεν υπήρξε καμία ενημέρωση όχι μόνο προς τους κατοίκους της περιοχής αλλά και προς τον δήμο. Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του ζητά με ψήφισμα την άμεση απομάκρυνση της κεραίας, ενώ κατατέθηκε σχετική ερώτηση στη Βουλή».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *