Friday , 3 May 2024

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων – Στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ

Σε… καζάνι που «βράζει» έχει μετατραπεί ο χώρος της Παιδείας καθώς σήμερα, Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, είναι προγραμματισμένη διαμαρτυρία ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κυκλοφοριακό χάος στην πόλη
Πιο συγκεκριμένα, στις 12.00 το μεσημέρι φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση στην Καμάρα και στη συνέχεια αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η κάθοδος των αγροτών με τα τρακτέρ στη ΔΕΘ σε συνδυασμό με τα κυκλοφοριακά καθημερινά προβλήματα εξαιτίας του flyover αναμένεται να δημιουργήσουν κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στο κέντρο της πόλης.

Εκπαιδευτικοί: Τρίωρες στάσεις εργασίας
Τρίωρες στάσεις εργασίας ανακοίνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) καλώντας τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις σημερινές πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, το δ.σ. της Δ.Ο.Ε. με ομόφωνη απόφασή του αναφέρει ότι «στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση». Επισημαίνεται ακόμη ότι «για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 μ.μ. – 17.30 μ.μ.)».

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων
Αναβρασμός επικρατεί και στο χώρο της υγείας καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για σήμερα πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αθήνα για τους συμβασιούχους των νοσοκομείων που εργάζονται στην καθαριότητα, τη φύλαξη και την εστίαση. Η στάση εργασίας ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί και θα διαρκέσει έως τη λήξη του ωραρίου, με την Ομοσπονδία να καταγγέλλει ότι 6.000 συμβασιούχοι κινδυνεύουν με άμεση απόλυση.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ
Η Ομοσπονδία πραγματοποιεί σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.00 έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αθήνα. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ζητάμε από τον υπουργό Υγείας να παρέμβει στις διοικήσεις των νοσοκομείων να ακυρώσουν τους διαγωνισμούς σε όποιο στάδιο και εάν βρίσκονται. Να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση δυνατότητας των Νοσοκομείων να συνάπτουν νέες ΣΟΧ που έχουν κηρυχθεί νόμιμες από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *