Friday , 3 May 2024

Θεσσαλονίκη: Στο… μικροσκόπιο τα συγκοινωνιακά και κυκλοφοριακά θέματα υπό το «βλέμμα» του Χρ. Σταϊκούρα

Πάνω από 100 ηλεκτρικά λεωφορεία θα αποκτήσει στις αρχές του 2024 ο ΟΑΣΘ, όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος προΐσταται ευρείας σύσκεψης στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων συγκοινωνιακού έργου, της αστυνομίας και της τροχαίας, στα γραφεία της Ελληνικό Μετρό. Παράλληλα αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα στον ΟΑΣΘ. «Μιλάμε για έναν οργανισμό που είναι σε ειδική εκκαθάριση από το 2017, άρα απαιτούνται αποφάσεις κι αυτές θα ληφθούν εκτιμώ μέχρι τέλος του έτους», είπε χαρακτηριστικά.

Με το μετρό

Ο κ. Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τους υφυπουργούς Νίκο Ταχιάο και Χριστίνα Αλεξοπούλου, τον γενικό γραμματέα Γιάννη Ξιφαρά και τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Στάθη Κωνσταντινίδη, έφτασε στο αμαξοστάσιο με το μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο πήρε από το Σιντριβάνι, κάνοντας μία στάση στον σταθμό Παπάφη, όπου είχε την ευκαιρία να δει τα ακυρωτικά μηχανήματα. Στη συνέχεια ο υπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου, μεταξύ των οποίων και στο κέντρο ελέγχου λειτουργίας του μετρό. Ο υπουργός χαρακτήρισε εμβληματικό έργο το μετρό Θεσσαλονίκης σημειώνοντας ότι η λειτουργία του θα ξεκινήσει το 2024, με 13 σταθμούς, 18 τρένα και «την πρόθεση, τη βούληση, τη διάθεση και τη βεβαιότητα ότι τα έργα θα συνεχίσουν και θα τα βλέπει ο πολίτης και το επόμενο χρονικό διάστημα»,όπως υπογράμμισε.

Το Flyover
Επί τάπητος στη σημερινή σύσκεψη θα τεθεί και η κατασκευή του Flyover με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να υπογραμμίζει πως «θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε και άλλο ένα εμβληματικό έργο, το Flyover, έτσι ώστε πάλι να βελτιώσουμε την καθημερινότητα στη Θεσσαλονίκη λαμβάνοντας υπόψη όμως και το πως θα πρέπει αυτό το έργο να υλοποιηθεί κατά τον βέλτιστο δυνατό εφικτό τρόπο για την καθημερινότητα του πολίτη».

Ευρεία η σύσκεψη
Ο κ. Σταϊκούρας δεσμεύτηκε ότι σε τακτική βάση, κάθε μήνα, όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ή κάποια μέλη της θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για να λύνουν τα όποια ζητήματα προκύπτουν και να παρακολουθούν την εξέλιξη των έργων.
Εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές του μετρό δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας –Θράκης κ. Κωνσταντινίδης. «Εγώ θα εκδηλώσω πραγματικά τον θαυμασμό μου πραγματικά, για τη δουλειά που έχει γίνει. Είμαι περήφανος που χρησιμοποιώ ένα τέτοιο μέσο στη Θεσσαλονίκη και που πολύ σύντομα θα διατεθεί προς χρήση στους συμπολίτες μας».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, τόνισε πως θα θέσει «στον υπουργό το ζήτημα της επέκτασης του μετρό δυτικά». Παρόντες στη σύσκεψη είναι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι αντιπεριφερειάρχες Πάρις Μπίλλιας και Σωκράτης Δωρής, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Κωσταντίνος Ζέρβας, Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης και Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *