Monday , 13 May 2024

Θεσσαλονίκη: «Στο πόδι» η αστυνομία για τον αγώνα Άρη -Ντιναμό Κιέβου – Στην πόλη 200 Ουκρανοί οπαδοί

Την ώρα που το « Κλεάνθης Βικελίδης» ετοιμάζεται για τον αγώνα Άρη – Ντιναμό Κιέβου, σε συναγερμό βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη μετά την πληροφορία για την παρουσία 200 οπαδών της Ντιναμό Κιέβου στην πόλη, όπως ενημερώθηκε η ΠΑΕ Άρης. Ο αγώνας διεξάγεται απόψε στις 21.15 μ.μ. στη Χαριλάου στο πλαίσιο του Γ’ προκριματικού γύρου του Europa Conference League και ήδη η UEFA τον χαρακτήρισε ως «υψηλού κινδύνου», με αποτέλεσμα να στέλνει δύο παρατηρητές στη Θεσσαλονίκη.

Η πρόκληση
Οι οργανωμένοι οπαδοί της ουκρανικής ομάδας έχουν αδελφοποιηθεί με τους ακροδεξιούς Bad Blue Boys της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι δολοφόνησαν τον φίλαθλο της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή το βράδυ της Δευτέρας (7/8) στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ένα 24ωρο πριν από τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη, και την ώρα που οι Κροάτες χούλιγκαν αντιμετώπιζαν τις βαριές κατηγορίες, οι οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου έσπευσαν να… δηλώνουν συμπαράσταση! Ακόμη σε λογαριασμό της πλατφόρμας X (twitter) που φιλοξενεί περιεχόμενο που αναρτούν χούλιγκαν και σκληροπυρηνικοί οπαδοί δημοσιεύτηκαν δύο προκλητικές φωτογραφίες. Οι εικόνες δείχνουν δύο ρουκέτες πάνω στις οποίες αναγράφεται: «Ελευθερία στη BBB» (BBB είναι οι Κροάτες σκληροπυρηνικοί ακροδεξιοί Bad Blue Boys) και «7.8.23 Αθήνα. Οι BBB είναι οι βασιλιάδες της Ευρώπης». Το όλο σκηνικό προκαλεί ανησυχία, ειδικά αν ληφθούν υπόψη οι (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες περί προσπάθειας οπαδών της Μαρσέιγ, της Λιβόρνο και της Ζανκτ Πάουλι να έλθουν στην Ελλάδα. Όσο για την αποστολή της Ντιναμό Κιέβου, βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη.

Αυξημένα μέτρα
Από νωρίς, σήμερα, η ΠΑΕ Άρης με ανακοίνωσή της ζητά από τους φίλους της ομάδας της Θεσσαλονίκης να δείξουν αυξημένη προσοχή. Από την αστυνομική δύναμη που έχει την ευθύνη των μέτρων τάξης της αναμέτρησης στο Χαριλάου είναι ιδιαιτέρως αυξημένα τα μέτρα σε σχέση με την πρόσβαση, παραμονή και αποχώρηση των Ουκρανών από το γήπεδο. Οι Θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν τρεις ώρες νωρίτερα (18.15 μ.μ.) πριν από τη σέντρα του αγώνα (21.15 μ.μ.).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *