Sunday , 28 April 2024

Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε στη Θεσσαλονίκη η επέτειος της 25ης Μαρτίου με την καθιερωμένη παρέλαση στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Μετά το πέρας της παρέλασης, ο υπουργός Υγείας έδωσε ευχές για τη σημερινή ημέρα και δήλωσε «η Ελλάδα κατάφερε όχι μόνο να απελευθερωθεί αλλά να γίνει από τις πιο ισχυρές χώρες του πλανήτη με τις πιο ισχυρές δημοκρατίες».

Παρέλαση παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου
Στην εξέδρα των επισήμων ήταν και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης σεβασμιότατος κ. Φιλόθεος. Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος ενώ παρούσα στην εξέδρα των επίσημων ήταν και η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Ράνια Θρασκιά. Την Ελληνική Λύση εκπροσώπησε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κώστας Χήτας. Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και υπογράμμισε «μακάρι το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το χαρμόσυνο μήνυμα της απελευθέρωσης της πατρίδας, να σημάνει ένα εγερτήριο σάλπισμα για εμάς όλους ώστε να συνειδητοποιήσουμε την αξία τόσο της πίστης προς το θεό, όσο και της αγάπης προς την πατρίδα».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Στέλνοντας μήνυμα ενότητας και προόδου της χώρας ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε «σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες και τις ηρωίδες του 1821 που δώσανε τη ζωή τους για να έχουμε ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Ο αγώνας τους μας διδάσκει και μας εμπνέει, γιατί μπορέσαμε με τόλμη και υψηλά ιδανικά να πετύχουμε το ακατόρθωτο, αυτό σημαίνει ότι όλα μπορούμε να τα κατορθώσουμε».

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πρώτη παρέλαση για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη. Μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου εκπροσώπησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου. «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και πρόσθεσε «903 χρόνια μετά νομίζω πως μπορούμε να θυμηθούμε εκείνη την ημέρα που ξανά γεννηθήκαμε σαν Έλληνες σε ελεύθερο κράτος. Οφείλουμε ευγνωμοσύνη σε όλους αυτούς που πότισαν με μεγάλο φόρο αίματος το δέντρο της ελευθερίας και να θυμηθούμε το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα, που μπορούμε να το εκπληρώσουμε μόνο με ενότητα, Ομόνοια και αλληλεγγύη».

Η αντιπεριφερειάρχης της ΠΚΕ
Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου σημείωσε ότι «έχουν χαθεί παλικάρια που έγραψαν με χρυσό το όνομά τους στην ιστορία κι έχουν προκαλέσει θαυμασμό ανά την υφήλιο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *