Friday , 3 May 2024

Θεσσαλονίκη: Τί… παίζει σήμερα, Σάββατο, 30/3, στην πόλη; – Από τον ΠΑΟΚ μέχρι φεστιβάλ μουσικής οι επιλογές

Η ατζέντα των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη αλλάζει καθημερινά. Ο καθένας μπορεί ν’ ανακαλύψει και να προγραμματίσει την έξοδο του σαββατοκύριακου ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις διαθέσεις του. Μικροί και μεγάλοι Θεσσαλονικείς έχουν να επιλέξουν σήμερα διάφορες εκδηλώσεις. Η ατζέντα εμπλουτίζεται με εκδηλώσεις, δράσεις, φεστιβάλ, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, καθώς και με προτάσεις για όλη την οικογένεια. Μια…βόλτα για το τί πραγματοποιείται σήμερα:

«Παπαγεωργίου»: «Φαρμακευτική κάνναβη και επεμβατικές τεχνικές στον χρόνιο πόνο»
Στις θεραπευτικές ενδείξεις της φαρμακευτικής κάνναβης και τις ιδιότητές της όσον αφορά την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου είναι αφιερωμένη η επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «Κάνναβη και Επεμβατικές Τεχνικές στο Χρόνιο Πόνο – Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα;». Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, 30-31 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». Τη διοργανώνει το Αναισθησιολογικό Τμήμα σε συνεργασία με το Ιατρείο Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας του Νοσοκομείου.

Στην Πυλαία: Το Top 6 με ΠΑΟΚ και Απόλλων Πατρών
Αρχίζουν σήμερα (30/3) το Top 6 και τα πλέι άουτ της Basket League. Στο Top 6 η αυλαία της 1ης αγωνιστικής «ανοίγει» σήμερα, Σάββατο (30/3), στις 18.00 μ.μ. με τον αγώνα μπάσκετ ΠΑΟΚ και Απόλλων Πατρών που θα… λύσουν τις «διαφορές» τους στην Πυλαία. Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 9ος στην κανονική περίοδο, ενώ οι Αχαιοί κατέλαβαν τη 12η και τελευταία θέση.

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Φιλοξενεί διεθνές τουρνουά πυγμαχίας
Περισσότεροι από διακόσιοι αθλητές από 16 χώρες συμμετέχουν στο Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας «Ευπατωριάδα», το οποίο φιλοξενεί ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου. Μέχρι και αύριο, Κυριακή 31, οι λάτρεις των δυναμικών σπορ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γνωστούς αθλητές όλων των ηλικιών από το χώρο της πυγμαχίας, να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι. Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου φιλοξενεί και θέτει υπό την αιγίδα του διεθνές αθλητικό γεγονός, το οποίο πραγματοποιείται στο Κλειστό Γυμναστήριο Κορδελιού (15ης Μαρτίου και Δαβάκη). Το διεθνές τουρνουά διοργανώνει ο «Ευπάτωρ Christoforidis Boxing Club», υπό την αιγίδα του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας. Οι αγώνες σήμερα, Σάββατο, και αύριο,Κυριακή, διεξάγονται από τις 10.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ.

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Διήμερο αθλητικών εκδηλώσεων
Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και η Αντιδημαρχία Αθλητισμού διοργανώνουν για το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου 2024, δύο αθλητικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο δήμο. Σήμερα μέχρι τις 17.00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων (είσοδος από την πλευρά της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου) υποδεχεται για πρώτη φορά το 3×3 Τουρνουά Μπάσκετ. Ο χώρος του σχολείου έχει μετατραπεί σε ένα υπαίθριο γήπεδο 3×3 με πολλές παράλληλες αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους του μπάσκετ 3Χ3 και όχι μόνο. Επίσης σήμερα και αύριο μέχρι τις 16.00 μ.μ. στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης διοργανώνονται αγώνες MOUNTAIN BIKE και δεξιοτεχνίας στο πρώην στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος». Ακόμη θα πραγματοποιηθούν παιδικοί αγώνες δεξιοτεχνίας και λαϊκή ποδηλατοδρομία.

Το 11ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης 2024
Το 11ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης 2024, η μοναδική στο είδος της, διοργάνωση επιστρέφει για 11η χρονιά και αποτελεί κορυφαίο γεγονός του σύγχρονου πιανιστικού γίγνεσθαι, για το κοινό της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Το 11ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης 2024 διεξάγεται σε τρεις βασικούς άξονες με ρεσιτάλ, κονσέρτα και παράλληλες δράσεις, από το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου έως και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024. Απόψε στις 20.30 μ.μ. στην Αποθήκη Δ’ στο Λιμάνι έργα του Σοπέν θα ερμηνεύσει σε πιάνο ο Δημήτρης Τουφεξής

«Eco Zoo» στο Νόησις
Το Noesis υποδέχεται τον πρώτο στον κόσμο Ζωολογικό Κήπο, χωρίς αιχμαλωσία σε συνεργασία με τους Dream Workers και την Eksagon Exhibition. Μια αξέχαστη, βιωματική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εμπειρία για παιδιά και οικογένειες. Το «Eco Zoo» είναι το πρώτο και μοναδικό, οικολογικό πάρκο ζώων στον κόσμο, ένας ξεχωριστός χώρος οικογενειακής ψυχαγωγίας στο οποίο όλα τα ζώα, τα θηρία είναι ρομποτικά και ανταποκρίνονται με εντυπωσιακές κινήσεις και ήχους. Μπορείτε να επισκεφτείτε το «Eco Zoo» από τις 11.00 π.μ. – 19.00 μ.μ. μέχρι τις 20 Απριλίου.

Εκδηλώσεις στο ΛΕΜΜ-Θ
Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης (ΛΕΜΜ-Θ) και ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για την υλοποίηση της πολιτιστικής δράσης Νέα Παραλία_Νέα Πασαρέλα 10: «το Ελληνικό Φως» που για τη φετινή χρονιά εμπνέεται από τη νεοελληνική παράδοση διοργανώνουν σειρά σεμιναρίων – διαλέξεων έως τις 30 Μαρτίου. «Τα νήματα της παράδοσης στο σήμερα» είναι το θέμα του σεμιναρίου που πραγματοποιείται σήμερα στις 18.00 μ.μ., από την επίκουρη καθηγήτρια στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και διδάσκουσα ενδυματολογίας στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ Βίκυ Κερτεμελίδου

Σεμινάριο στον Ο.Φ.Α.
Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας επιστρέφει με τν νέο κύκλο σεμιναρίων. «Ήταν το μήλο;» είναι το θέμα του σεμιναρίου που πραγματοποιείται σήμερα στις 18.00 μ.μ. στα γραφεία του Ομίλου στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Αυτά και άλλα πολλά είναι τα ερωτήματα που θα συζητήσουν και μέσα από τις απαντήσεις θα γίνι μια αναδρομή στην ιστορία της μηχανικής και της κίνησης από τον Αριστοτέλη έως των Αϊνστάιν αναδεικνύοντας τους παράγοντες που συνέβαλαν στην ανάπτυξη της επιστήμης. Ομιλητής θα είναι ο διδάκτορας του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την «μη γραμμική δυναμική» και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην «Υπολογιστική Φυσική» Τζαμάλ- Οδυσσέας Μαάιτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *