Monday , 13 May 2024

Θεσσαλονίκη: Το ερχόμενο Σάββατο θα απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι για το φόνο της 41χρονης – Πήραν προθεσμία

Προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο ζήτησαν και πήραν από από τον 4ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης οι δύο κατηγορούμενοι για την άγρια δολοφονία της 41χρονης εγκύου στη Καλαμαριά.

Αρνείται τις κατηγορίες ο 39χρονος δράστης
Λίγο μετά τις 11:30 το πρωί ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας και ο 34χρονος καθ’ ομολογίαν συνεργός του πέρασαν το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, ώστε να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή. Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος του 39χρονου συντρόφου της άτυχης Γεωργίας, Όθωνας Παπαδόπουλος, ανέφερε «έχουμε χρονικό περιθώριο μπροστά μας για να μπορέσουμε και να ετοιμάσουμε την απολογία μας. Ο εντολέας μου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, η πρώτη θέση είναι η άρνηση. Αυτό που θέλαμε σήμερα ήταν χρόνος και τον πήραμε. Ο εντολέας μου αρνείται και δηλώνει ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στη δολοφονία. Δεν γνώριζε το γεγονός θανάτου της συντρόφου του, καθώς βρισκόταν σπίτι και κοιμόταν υπό την επήρεια κάποιου υπνωτικού χαπιού».

Κίνητρο η ληστεία
Ο συνήγορος του 34χρονου φίλου του συντρόφου της άτυχης Γεωργίας, Γιώργος Παρηγόρης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος και ανέφερε ότι «ο εντολέας μου υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα για την πράξη της ανθρωποκτονίας. Σκοπός και κίνητρο του ήταν αποκλειστικά η ληστεία. Βοήθησε στην ακινητοποίηση της γυναίκας και ύστερα από νεύμα του 1ου κατηγορουμένου κατέβηκε κάτω όπου παρέμεινε. Έπειτα κατέβηκε ο 39χρονος και τον ενημέρωσε ότι η κοπέλα είναι νεκρή. Μόλις του ανακοινώθηκε αυτό ήθελε να σταματήσει και να πάει στην αστυνομία, αλλά ο πρώτος κατηγορούμενος του είπε ότι θα πάθει τα ίδια αν δεν τον βοηθήσει. Ο εντολέας μου αυτοβούλως παρουσιάστηκε στην Αστυνομία και κατέθεσε το συμβάν. Είναι ένα άτομο που πάσχει από ψυχοαναπτυξιακές διαταραχές», τόνισε ο δικηγόρος.

Ποινική δίωξη για κακουργήματα
Εις βάρος του 39χρονου συντρόφου της άτυχης γυναίκας και του 34χρονου φίλου του, έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της διακοπής κύησης, της ληστείας (όλες κατά συναυτουργία), όπως επίσης και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Η ιατροδικαστή εξέταση
Από την ιατροδικαστή εξέταση που διενεργήθηκε στη σορό της 41χρονης Γεωργίας προέκυψε ότι το θύμα έφερε τραύμα στη δεξιά τραχηλική χώρα, διατομή όλων των αγγείων και δέχθηκε τρία χτυπήματα με μαχαίρι κουζίνας, που προκάλεσαν ακατάσχετη αιμορραγία. Η σορός της εντοπίστηκε μέσα σε έναν σάκο στο Μονοπήγαδο Θέρμης αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες επέστρεψαν στο διαμέρισμα, όπου επιχείρησαν να καταστρέψουν τα ίχνη και τα πειστήρια του εγκλήματος, καθαρίζοντάς και πετώντας σε διάφορα σημεία της Καλαμαριάς πειστήρια του εγκλήματος. Πέταξαν τα ρούχα και τα προσωπικά αντικείμενα της Γεωργίας, το μαχαίρι και το στρώμα πάνω στο οποίο δολοφονήθηκε το θύμα και έφερε ίχνη αίματος, τοποθέτησαν άλλο στρώματα στο κρεβάτι και άρπαξαν από το θύμα 80 ευρώ.

Ποινές πάνω από 5 έτη για άλλα αδικήματα
Ο 39χρονος Άκης ήταν γνωστός στις αρχές για το βίαιο παρελθόν του, καθώς έχει συλληφθεί και καταδικαστεί αρκετές φορές για τον ξυλοδαρμό της αδελφής του, ενώ εις βάρος του έχουν γίνει καταγγελίες για κακοποίηση και από την πρώην σύζυγό του με την οποία έχουν δύο παιδιά μαζί.
Συγκεκριμένα, έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για τον ξυλοδαρμό της αδελφής του:
-Σε 2 έτη και 3 μήνες το 2021 για επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία.
-Σε δέκα εννέα μήνες το 2022 για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση.
-Σε δεκατρείς μήνες το 2023 ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή.
-Σε έξι μήνες το 2021 για ενδοοικογενειακή απειλή. Επιπλέον, εκκρεμεί η εκδίκαση ακόμα 5 εγκλήσεων, δύο εκ των οποίων πρόκειται να εκδικαστούν τον επόμενο μήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *