Sunday , 5 May 2024

Θεσσαλονίκη: Το ύστατο χαίρε στον αστυνομικό Γ. Λυγγερίδη– Παρόντες ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Στην τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο του ιερού ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη, συνοδεύουν σε κλίμα οδύνης και μεγάλης συγκίνησης συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη. Η ταφή του θα γίνει στις 15.30 μ.μ. Ο άτυχος αστυνομικός έφυγε από τη ζωή μετά το βαρύτατο τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη.

Παρόντες Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης
Περίπου στη μία μετά το μεσημέρι έφτασε στον ιερό ναό του Αγίου Δημήτριου η σορός του 31χρονου αστυνομικού. Το φέρετρο ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία. Οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και κάποιοι φώναξαν «ήρωας». Το «παρών» στην κηδεία του αστυνομικού έδωσαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,Γιάννης Οικονόμου, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο απερχόμενος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, βουλευτές κ.ά.

Άγημα απέδωσε τιμές
Στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού ήταν και οι συνάδελφοί του , οι οποίοι βρίσκονταν μαζί του το μοιραίο βράδυ που δέχτηκε το χτύπημα με τη ναυτική φωτοβολίδα. Στο προαύλιο του ιερού ναού βρισκόταν άγημα της ΕΛ.ΑΣ. που απέδωσε τιμές. Ο άτυχος αστυνομικός των ΜΑΤ με καταγωγή από Σέρρες και Θεσσαλονίκη, δεν τα κατάφερε και κατέληξε στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας έπειτα από 20 ημέρες νοσηλείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *