Sunday , 28 April 2024

Θεσσαλονίκη: «Χάος» στο κέντρο – Στο… δρόμο φοιτητές, νοσοκομειακοί γιατροί και γυναικεία σωματεία

Με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας, τις ελλείψεις στο ΕΣΥ αλλά και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σήμερα επτά συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και αναμένεται οι τουλάχιστον πέντε από αυτές τις συγκεντρώσεις να εξελιχθούν σε πορείες σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ποιες είναι οι συγκεντρώσεις
Ημέρα συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της πόλης η σημερινή με τους οδηγούς των αυτοκινήτων να καλούνται για μία ακόμη μέρα να οπλιστούν με υπομονή για τα κυκλοφοριακά προβλήματα και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Αναλυτικά:
-Στις 12.00 το μεσημέρι φοιτητές συλλογικότητες και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα στο πλαίσιο των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων που οραγματοποιούνται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας. Διαμαρτύρονται κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.
-Νωρίτερα το πρωί, στις 09.00 π.μ. μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν έξω από το Θεαγένειο νοσοκομείο. Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη αίθουσας ανάνηψης στο νοσοκομείο.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που είναι σήμερα 8 Μαρτίου, έχουν προγραμματιστεί στην πόλη οι εξής κινητοποιήσεις:

-Στις 12.00 το μεσημέρι μέλη της Συνέλευσης Γυναικών «8 Μάρτη» και άτομα από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Αριστοτέλους. Θα ακολουθήσει πορεία σε δρόμους της πόλης.
-Στις 18.00 το απόγευμα σύλλογοι γυναικών θα συγκεντρωθούν στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.
-Την ίδια ώρα, στις 18.00 μ.μ. αντιεξουσιαστές θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και πορεία.
-Στις 19.00 μ.μ. μέλη της Συνέλευσης Γυναικών «8 Μάρτη» και άτομα από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.
Οι διαμαρτυρίες άρχισαν από νωρίς το πρωί ,από τις 08.00 π.μ., όπου Σύλλογοι Γυναικών Θεσσαλονίκης και εργατικά σωματεία διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Κέντρο Απασχόλησης στη Δωδεκανήσου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *