Saturday , 4 May 2024

Θεσσαλονίκη: «Χέρι» βοηθείας προς τους πυρόπληκτους της Αλεξανδρούπολης και άλλων περιοχών

Μέσα στην απόγνωση των κατοίκων που χάνουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους και την ώρα που ο πύρινος κλοιός απειλεί δεκάδες διαφορετικά μέτωπα στη χώρα σύλλογοι και μεμονωμένοι πολίτες δείχνουν το ανθρώπινο πρόσωπό τους προσφέροντας από το υστέρημά τους στους πληγέντες από τις πυρκαγιές. Σε διάφορες γωνιές της χώρας συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Στο δήμο Παύλου Μελά
Στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο δήμο Παύλου Μελά. Οι κοινωνικές δομές του δήμου στέκονται αρωγοί στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας, πάντοτε όμως με τη στήριξη των πολιτών του δήμου που σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες αναδεικνύουν την αξία της αλληλεγγύης. Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Παύλου Μελά στέκεται δίπλα στους πυρόπληκτους της Αλεξανδρούπολης και ανέλαβε πρωτοβουλία συλλογής ειδών με στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών, όσων επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Συγκεντρώνουν σήμερα από τις 9.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. τρόφιμα μακράς, νερά – χυμούς, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, γυαλιά εργασίας για πυροσβέστες. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνούν στο τηλέφωνο 2313302363.

Ο δήμος Καλαμαριάς

Οι ανεξέλεγκτες φωτιές στην Αλεξανδρούπολη και η μεγάλη καταστροφή που έχει υποστεί ο Έβρος δεν έχουν αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Από την πρώτη στιγμή ο δήμος Καλαμαριάς μέσω της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Εύας Ντόντη-Μπανιώρα, επικοινώνησε με τον δήμο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να δηλώσει παρόν σε οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν οι πολίτες της περιοχής. Σήμερα και αύριο (Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Αυγούστου) στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής (Ι. Παπανικόλα 18 και Αμισσού), από τις 7:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ. συγκεντρώνουν: τρόφιμα όπως νερά, χυμούς, γάλατα κονσέρβας και είδη πρώτης ανάγκης.
Τέλος τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συγκέντρωσαν σαν και παρέδωσαν σήμερα οι Ποντιακοί Σύλλογοι της Εορδαίας για να αποσταλούν στους πληγέντες των περιοχών.

Το Επιμελητήριο Έβρου
Καθ’ οδόν για την Εύβοια βρίσκεται η υλική βοήθεια που συνέλεξε το Επιμελητήριο Έβρου για τη στήριξη των πυρόπληκτων της συγκεκριμένης περιοχής. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες, που συνέδραμαν στη συγκέντρωση του υλικού, αλλά και τους ανώνυμους πολίτες που προσήλθαν στο Επιμελητήριο και προσέφεραν αγαθά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *