Thursday , 2 May 2024

Θεσσαλονίκη: Χειρόφρενο… τράβηξαν για τέσσερις ημέρες οι οδηγοί ταξί- Αύριο το πρωί η μηχανοκίνητη πορεία τους

Δεν κυκλοφορούν από τις 5.00 σήμερα το πρωί τα ταξί σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και σε ολόκληρη τη χώρα. Οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί αντιδρούν στο φορολογικό νομοσχέδιο και πραγματοποιούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 5.00 τα ξημερώματα της ερχόμενης Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου.

Μηχανοκίνητη πορεία
Αύριο Τρίτη στις 10.00 το πρωί οι οδηγοί ταξί δίνουν… ραντεβού στην οδό Μ. Ψελλού και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία προς το ΥΜΑΘ. Όπως ανακοίνωσε το δ.σ. του Σωματείου «Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης» αποφάσισε να συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που ανακοίνωσε η ΠΟΕΙΑΤΑ.

Η ανακοίνωση
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο «Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης» επισημαίνει ότι «αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση την οποία ανακοίνωσε η ΠΟΕΙΑΤΑ για το φορολογικό νομοσχέδιο. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα επιδεινώσει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση την οποία διέρχεται ο κλάδος μας. Την Τρίτη 5/12/2023 στις 10.00 π.μ. όλα τα ταξί θα μαζευτούν στη Μ. Ψελλού όπου και θα ενημερωθούν τα μέλη για το καθεστώς του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία με όλα τα οχήματα προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης όπου θα συναντηθούμε και με άλλους ελεύθερους επαγγελματίες της πόλης οι οποίοι και απεργούν εκείνη τη μέρα. Κανένα ταξί στο δρόμο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *