Monday , 6 May 2024

Θεσσαλονίκη: «Χειρόφρενο» τράβηξαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ – Χωρίς λεωφορεία για τέσσερις ώρες– Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Από τις 10.00 το πρωί και μέχρι τις 14.00 μετά το μεσημέρι δεν θα μπορούν να μετακινηθούν με αστικά λεωφορεία οι Θεσσαλονικείς. Αιτία η τετράωρη στάση εργασίας που πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Η ανακοίνωση
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης «η στάση εργασίας έχει ‘προειδοποιητικό’ χαρακτήρα. Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάση εργασίας με αφορμή την έναρξη διενέργειας ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού για την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου σε ιδιώτες ύψους 646.800.000€ με ανταγωνιστικό διάλογο…» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, ενώ παράλληλα ζητούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι του Οργανισμού δίνουν… ραντεβού στις 11:00 π.μ. έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ στην οδό Αλεξάνδρου Παπαναστασίου για να διαδηλώσουν για τα αιτήματά τους. Ζητούν να επανέλθουν με αυξήσεις οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Τί λέει η διοίκηση του ΟΑΣΘ
Για αιφνιδιαστική στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η διοίκηση του Οργανισμού. Όπως επισημαίνεται στην χθεσινή ανακοίνωσή της «ο ΟΑΣΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού αποφάσισε αιφνιδιαστικά να προχωρήσει σε στάση εργασίας, Παρασκευή 26 Απριλίου, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 μετά το μεσημέρι. Η διοίκηση του Οργανισμού καλεί τους εργαζόμενους να μην προχωρήσουν στην κινητοποίηση και να μην ταλαιπωρήσουν τους επιβάτες»..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *