Thursday , 2 May 2024

Θεσσαλονίκη: FlyOver και βλάβη σε αστικό… μπλόκαραν σήμερα την Περιφερειακή – Διαμαρτυρίες, εκδηλώσεις και δρώμενα στην πόλη

Μετ’ εμποδίων και σήμερα οι μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη. Το αστικό λεωφορείο που «έμεινε» νωρίς σήμερα το πρωί, Πέμπτη 4 Απριλίου, στην Περιφερειακή, λόγω βλάβης, ήταν το… κερασάκι στην τούρτα για να γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο το πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στα δύο ρεύματα του δρόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αστικό δεν είχε μέσα επιβάτες. «Έμεινε» την ώρα που κινούνταν στο ρεύμα προς δυτικά, στο ύψος μετά τον κόμβο Τριανδρίας. Το μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων έφτανε προς τα δυτικά μέχρι και λίγο μετά από την έξοδο της Νεάπολης. Πολύωρες και οι καθυστερήσεις σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με την «Ώρα των πολιτών» να εγκαινιάζεται σήμερα το απόγευμα από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στ. Αγγελούδη. Διαμαρτυρίες, διακοπές κυκλοφορίας και άλλες εκδηλώσεις συνθέτουν το σημερινό «παζλ» της Θεσσαλονίκης.

Τούμπα: Η «Ώρα των πολιτών» με τον δήμαρχο Στ. Αγγελούδη
Εγκαινιάζει σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης το θεσμό της «Ώρας των πολιτών» τηρώντας την προεκλογική δέσμευσή του. Ο δήμαρχος συνοδευόμενος από τους αρμόδιους αντιδημάρχους, θα επισκέπτεται τις Δημοτικές Κοινότητες και τη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να συζητά απευθείας με τους πολίτες ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητά τους και τη λειτουργία της δημοτικής αρχής. Η «Ώρα των πολιτών» ξεκινά σήμερα στις 18.00 μ.μ. από τη Δ’ Δημοτική Κοινότητα (Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας). Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η έναρξη ενός συνεχούς, γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ της δημοτικής αρχής και των δημοτών, μια διαρκής λογοδοσία που προσβλέπει στην περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων από το δήμο υπηρεσιών και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη κάθε γειτονιάς.

Κέντρο της πόλης: Στο… δρόμο για τη δολοφονία της 28χρονης
Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα το απόγευμα, Πέμπτη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα:
-Στις 20.00 μ.μ. άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρας. Διαμαρτύρονται για τη δολοφονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της στους Αγίους Αναργύρους Αττικής. Στη συνέχεια αναμένεται να γίνει και πορεία στους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης.
-Μία ώρα νωρίτερα, στις 19.00 μ.μ. μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και καθώς και της Παλαιστινιακής Κοινότητας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Αριστοτέλους. Αφορμή της κινητοποίησης είναι η συμπλήρωση 75χρόνων του ΝΑΤΟ αλλά και για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς το λαό της Παλαιστίνης.

Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης: Παρουσιάζει το νέο ψηφιακό μουσείο
Την ολοκλήρωση των εργασιών για την υλοποίηση του ψηφιακού μουσείου ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με την επίσημη παρουσία να πραγματοποιείται σήμερα στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επισκοπείου της. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ευρίσκεται στην ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσει την ολοκλήρωση των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση Συλλογών και δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», αναφορικά με το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μητροπόλεως.

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που γιορτάζεται στις 7 Απριλίου διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Οι δράσεις αρχίζουν σήμερα, Πέμπτη 4 Απριλίου, με τα συνθήματα «η ενημέρωση και η πρόληψη σώζουν ζωές» και «Η υγεία μου, δικαίωμά μου». Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη θα προωθήσει ενημερωτικό υλικό του ΠΟΥ και θα διοργανώσει εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών σε θεματικές που άπτονται στους τομείς της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας. Υπό το συντονισμό του ΚΕΠ Υγείας από σήμερα πραγματοποιούνται ενημερωτικές εκδηλώσεις πρωτογενούς πρόληψης για τον ενήλικο πληθυσμό σε όλες τις δημοτικές κοινότητες και στα εντευκτήρια των ΚΑΠΗ του δήμου. Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 10.00 το πρωί στο ΚΑΠΗ Φιλύρου.

Νεάπολη- Συκιές: Σε ποια σημεία θα διακοπεί η κυκλοφορία – Αλλαγές στον ΟΑΣΘ
Με την οδό Ρήγα Φεραίου από το ύψος της Κύπρου μέχρι την οδό Έλλης Αλεξίου και την οδό Κύπρου από την Ανδρέα Παπανδρέου ως την Ανδρέου Δημητρίου συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις οι οποίες είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα αναμόρφωσης του οδοστρώματος 100 δρόμων, σε ολόκληρο τον δήμο Νεάπολης-Συκεών. Τα συνεργεία εργάζονται από τις 8.00 σήμερα το πρωί μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής, 5 Απριλίου, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση και να δοθούν οι δρόμο στην κυκλοφορία. Εξαιτίας των εργασιών θα αλλάξει και η διαδρομή των αστικών του ΟΑΣΘ που περνούν από το σημείο. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών από τον ΟΣΕΘ θα γίνει εκτροπή των λεωφορείων ως εξής:
Νο 18: Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου – Επταπυργίου – συνέχεια στο δρομολόγιο της επιστροφής προς Τ.Σ Μποσνάκη (Επταπύργιο).
Νο 26: Αλ. Παπαναστασίου – Ν. Παρασκευά – Ρήγα Φεραίου – συνέχεια στο δρομολόγιο.
Τέλος, να σημειωθεί ότι η λεωφορειακή γραμμή Νο 23 που βρίσκεται ήδη υπό εκτροπή λόγω εργασιών θα τελεί υπό την εξής νέα εκτροπή: Από Επταπυργίου-Βίτσι-Ηρώων Πολυτεχνείου-Μ. Ανδρόνικου-Γ. Ρίτσου-Α. Παπανδρέου-Τ.Σ Νεάπολης-Α. Παπανδρέου-Επταπυργίου και συνέχεια στο δρομολόγιο.

ΕΟΔΥ: Πού γίνονται τεστ στη Θεσσαλονίκη
Σε 182 σημεία της επικράτειας πραγματοποιούνται σήμερα, Πέμπτη 4 Απριλίου, δωρεάν έλεγχοι διάγνωσης κορωνοϊού από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Αναλυτικά τα σημεία:

-Νότια Πύλη ΔΕΘ, Αγγελάκη με Λεωφ. Στρατού, 09:30 π.μ -19:00 μ.μ.
-Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη, ΚΑΠΗ Πανοράματος, Αγ. Γεωργίου 4, 09:00 π.μ -15:00 μ.μ.
-Δ. Καλαμαριάς, εντός Δημοτικού Θεάτρου, οδός Χηλής και Τριπόλεως 12, 09:00 π.μ -15:00 μ.μ.
-Δ. Θέρμης, Κοινοτικό κατάστημα, Καρδία, 09:00 π.μ -15:00 μ.μ.
-Δ. Θερμαϊκού, ΚΑΠΗ Μηχανιώνας, Μάρκου Μπότσαρη, 09:00 π.μ -14:30 μ.μ.

-Δ. Παύλου Μελά, ΚΑΠΗ Καρατάσιου, Αλκιβιάδου 10, 09:00 π.μ -14:00 μ.μ.

-Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Β ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων, Ελευθερίας 55, 09:00 π.μ -15:00 μ.μ.
-Δ. Ωραιοκάστρου, Α ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου, Τραπεζούντος 31, 13:00 μ.μ.-19:00 μ.μ.

-Δ. Λαγκαδά, πρώην Δημαρχείο, Σοχός, 09:30 π.μ -11:15 μ.μ.
-Δ. Λαγκαδά, κτίριο κοινότητας, Κρυονέρι, 12:00 μ.μ.-14:00 μ.μ.
-8ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Αρτάκης 9, Κάτω Τούμπα, 09:00 π.μ -14:00 μ.μ.

-6ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Νούκα Στεφάνου 10, Χαριλάου, 09:00 π.μ. -14:00 μ.μ.
-Ιατρείο ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλίσσης Όλγας 198, στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας, 0 π.μ 9:30 -15:00 μ.μ.
-Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Νέα Ευκαρπία, 08:30 π.μ. -15:00 μ.μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *