Sunday , 28 April 2024

Θεσσαλονίκη: «Sold out» τα ιδιωτικά πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης λόγω του flyover – Από 150-350 ευρώ η μηνιαία στάθμευση

Τα μέτρα της τροχαίας, οι καθημερινοί έλεγχοι των αστυνομικών λόγω flyover και τα «ροζ ραβασάκια» έχουν ανάψει «φωτιές» το τελευταίο χρονικό διάστημα στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη που αναζητούν μια θέση στάθμευσης στην πόλη. Τις τελευταίες ημέρες οι ιδιοκτήτες χώρων στάθμευσης ενημερώνουν τους οδηγούς Ι.Χ. για τις ελάχιστες θέσεις που έχουν απομείνει στους χώρους τους μια και η ζήτηση έχει αυξηθεί ιδιαίτερα μετά την επίσημη έναρξη των εργασιών κατασκευής του flyover.

Σε… αναζήτηση θέσης
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thesseconomy.gr στα περισσότερα πάρκινγκ στο κέντρο, στ’ ανατολικά και στα δυτικά της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα για μηνιαία στάθμευση. Σε αδιέξοδο βρίσκονται εκατοντάδες οδηγοί που καθημερινά διασχίζουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης καθώς ανύπαρκτες έχουν γίνει πλέον οι θέσεις ελεύθερης στάθμευσης. Η απαγόρευση παρκαρίσματος σε κεντρικούς δρόμους, όπως είναι οι: Εγνατία, Τσιμισκή, Βασιλίσσης Όλγας, Μοναστηρίου και Κωνστ. Καραμανλή, έχει αναγκάσει πολλούς από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να αναζητούν μια θέση προκειμένου να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους, πληρώνοντας αντίτιμο σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης ακόμη και με το πακέτο της μηνιαίας συνδρομής.

Στο κέντρο δυσεύρετες και πανάκριβες οι θέσεις
Πολύ υψηλές είναι οι τιμές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Γενικά η ζήτηση στο κέντρο της πόλης έχει αυξηθεί και η διαθεσιμότητα είναι πολλή περιορισμένη. Στο πάρκινγκ της ΧΑΝΘ δεν υπάρχει μηνιαία θέση ούτε για… δείγμα, ενώ η μηνιαία στάθμευση ανέρχεται στα 200 ευρώ. Την ίδια ώρα στο πάρκιγκ της ΔΕΘ η μηνιαία στάθμευση όπου υπάρχουν ακόμη κάποιες ελάχιστες θέσεις είναι στα 150 ευρώ. Μάλιστα σε πάρκιγκ στην οδό Προξένου Κορομηλά η τιμή για μηνιαία στάθμευση αγγίζει ακόμη και τα 350 ευρώ.

Στ’ ανατολικά της πόλης
Αντίθετα πιο οικονομικά αλλά όχι ευχάριστα είναι τα πράγματα όσο απομακρύνεται κάποιος από το κέντρο. Στ’ ανατολικά, για παράδειγμα, σε πάρκιγκ της Βασιλίσσης Όλγας -όπου στα περισσότερα ιδιωτικά πάρκιγκ οι θέσεις στάθμευσης είναι σχεδόν ανύπαρκτες- ενδεικτικά ο μήνας αρχίζει από τα 125 ευρώ. Στο υπαίθριο πάρκιγκ του Μεγάρου Μουσικής όπου η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη η μηνιαία στάθμευση αποτελεί… είδος πολυτελείας και στοιχίζει 100 ευρώ.

Αδιέξοδο και στα δυτικά της Θεσσαλονίκης
Στα δυτικά της Θεσσαλονίκης ελάχιστες είναι οι θέσεις που έχουν απομείνει στα ιδιωτικά πάρκιγκ. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι οι τιμές για όσους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων φανούν τυχεροί είναι πιο προσιτές, σε σχέση με το κέντρο, καθώς το κόστος για μια μηνιαία στάθμευση στοιχίζει 150 ευρώ το μήνα.

«Φωτιά» και το δίωρο πάρκιγκ
Ακριβό όμως είναι το βαλάντιο που θα… καταθέσει ο ιδιοκτήτης αυτοκινήτου ακόμη και για μια στάθμευση δύο ωρών σε ιδιωτικό πάρκιγκ στο κέντρο της πόλης. Η τιμή αρχίζει από 4,5-8 ευρώ, ενώ σε πάρκιγκ που βρίσκονται στην… καρδιά της πόλης η δίωρη στάθμευση αγγίζει τα 13-15 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *