Thursday , 18 April 2024

Θεσ/νίκη: Αντιφατικές εικόνες στα καταστήματα τροφίμων σήμερα – Επιστροφή του “click away” από τις 11 Ιανουαρίου προανήγγειλε ο Άδ.Γεωργιάδης

Ουρές έξω από δημοφιλείς φούρνους, ανοιχτά μανάβικα αλλά κλειστά κρεοπωλεία και μεμονωμένα μόνο ανοιχτά ψαράδικα, άλλα ανοιχτά και άλλα κλειστά καταστήματα πώλησης ξηρών καρπών, κρεπερί και delicatessen-παντοπωλεία, ανοιχτά take away καφέ, πλήθος κόσμου στον κεντρικό πεζόδρομο από την ώρα που “άνοιξε ο καιρός”, είναι η σημερινή αντιφατική εικόνα της αγοράς της Καλαμαριάς αλλά και των περισσότερων άλλων περιφερειακών αγορών της Θεσσαλονίκης, όπου άλλοι επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων έσπευσαν να εκμεταλλευθούν τη δυνατότητα που τους δόθηκε με υπουργική απόφαση να λειτουργήσουν σήμερα και άλλοι όχι.

Χαρακτηριστικό της διαφοροποίησης που καταγράφεται σήμερα στην αγορά είναι και το άνοιγμα των σούπερ-μάρκετ των μεγάλων αλυσίδων λιανεμπορίου, όπως λ.χ. “Μασούτης” και “Market In” και μερικών μόνο από τις μικρότερες αλυσίδες όπως λ.χ. τα “ελληνικά market”, αλλά και με διαφορετικό ωράριο μεταξύ τους, λ.χ. μέχρι τις 4 το απόγευμα ο “Μασούτης” και μέχρι τις 2 τα “ελληνικά market”, όπως πληροφορήθηκε το Thesseconomy.gr.

Άδ. Γεωργιάδης: Από τις 11 Ιανουαρίου ξανά click away

Μια “γεύση” για το πώς θα ξανανοίξουν τα καταστήματα μετά το νέο αυτό αυστηρό lockdown έδωσε με σημερινές δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προαναγγέλλοντας επιστροφή του click away από τις 11 Ιανουαρίου.

“Παρακολουθούμε την εξέλιξη του τρίτου κύματος στην Ευρώπη – δήλωσε ο κ.Γεωργιάδης- που είναι φρικτή. Έχει υψηλό ρυθμό μεταδοτικότητας. Όποιος δεν προσέξει, και κινηθεί γρηγορότερα απ’ ό,τι πρέπει, θα το πληρώσει με νεκρούς. Άρα, εμείς σε συνεργασία με τους ειδικούς, είπαμε ότι πρέπει να πάμε σε περαιτέρω μείωση του ιού. Αν πέσει ο ιός παρακάτω, θα έχουμε τον χρόνο να ανοίξουμε με πιο φυσιολογικό τρόπο τη ζωή μας μέσα στον χειμώνα. Σε μία εβδομάδα που ο τζίρος είναι παραδοσιακά χαμηλός, με ήδη μέσα αργία, πάμε να κλείσουμε, για να μειώσουμε τον ιό και να πάμε παρακάτω” και πρόσθεσε: “Για το νέο lockdown έχουμε ορίζοντα μιας εβδομάδας, εφόσον η πανδημία εξελιχθεί έτσι όπως θέλουμε. Τηρήθηκαν τα μέτρα στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς; Θα το δούμε από την εξέλιξη των κρουσμάτων. Αυτοί που γύρισαν από Ντουμπάι, θα ελεγχθούν όλοι. Ο ιός για να αντιμετωπιστεί θέλει συνεργασία των πολιτών στα μέτρα. Το μέτρο που πήραμε κρίθηκε ως απαραίτητο, όχι γιατί κινδυνεύουμε τώρα, αλλά επειδή πρέπει να έχουμε περιθώριο ασφαλείας πριν αρχίσουμε να ανοίγουμε την οικονομία μας”.

Ερωτηθείς, δε, πώς και πότε θα γίνει η επιστροφή σε μια κάποια κανονικότητα, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε πως “στις 11 Ιανουαρίου, εφόσον όλα πάνε καλά και συμπιέσουμε την πανδημία προς τα κάτω, θα επιστρέψουμε σε αυτό που ήμασταν εχθές, δηλαδή με click away κλπ. Θα συζητήσουμε μες στη βδομάδα με τους ειδικούς για το αν θα μπορέσουμε να πάμε σε πιο χαλαρά μέτρα. Όπως τις ζώνες ή να δούμε πώς θα μπορούμε να δουλέψουμε με ραντεβού σε κάποια καταστήματα. Για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει να βάλουμε λίγο πλάτη αυτή την εβδομάδα. Όλα τα καταστήματα που κλείσαμε δεν θαπληρώσουν ενοίκιο τον Ιανουάριο”. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *