Thursday , 25 April 2024

Θεσ/νίκη: Αυτοσχέδια ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα – Προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ.

Ένταση επικράτησε στο Λευκό Πύργο όταν ομάδα ατόμων προχώρησε σε αυτοσχέδια τελετή ρίψης του Σταυρού στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Ο εορτασμός των Θεοφανίων στους Ιερούς Ναούς της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ έξω από πολλές εκκλησίες υπηρχε παρουσία της αστυνομίας. Η τέλεση της Θείας Λειτουργίας και ο Αγιασμός των Υδάτων έγινε εντός των εκκλησιών, ενώ οι πιστοί προσέρχονταν με μάσκες και κρατώντας αποστάσεις για να παραλάβουν μικρά μπουκαλάκια με αγιασμό, τα οποία είχαν τοποθετηθεί σε τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους. Δεν έλειψαν πάντως, παρά τα αυστηρά μέτρα και την παρουσία της αστυνομίας, και εικόνες συνωστισμού έξω από ορισμένους ναούς, όπως η Μητρόπολη Καλαμαριάς και οι Ιεροί Ναοί Οσίας Ξένης και Αγίου Νεκταρίου στην περιοχή Χαριλάου.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί, εξάλλου, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης ομάδα ατόμων πραγματοποίησε ρίψη του σταυρού στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, παρά την σχετική απαγόρευση. Στην περιοχή από νωρίς το πρωί βρισκόταν αστυνομική δύναμη, που προσπάθησε να αποτρέψει την προσπάθεια, ενώ είχε προηγηθεί και διαδικτυακό κάλεσμα για τη ρίψη του Σταυρού. Η ρίψη ωστόσο έγινε και η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *