Thursday , 28 March 2024

Θεσ/νίκη: Γέμισαν τα παραλιακά καφέ – Υποτονική, αντιθέτως, η κίνηση στα εστιατόρια – Το 20% των μαγαζιών δεν άνοιξε λόγω έλλειψης εξωτερικών χώρων

Γέμισαν τα καφέ από το πρωί σήμερα – πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας της εστίασης – στην παλιά παραλία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (στη λεωφόρο Νίκης), μικρότερη αλλά καλή είναι η κίνηση στα υπόλοιπα καφέ του κέντρου και ικανοποιητική στα συνοικιακά καφέ, αλλά στον αντίποδα στην αμιγή εστίαση – δηλαδή εστιατόρια, ταβέρνες κ.ο.κ. – η κίνηση είναι ξεκάθαρα υποτονική.

Ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της αμιγούς εστίασης, όπως αναφέρει στο Thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Φιλοκώστας, θα υπάρχει μετά από δυο εβδομάδες, ωστόσο – όπως σημειώνει – “ήδη φαίνεται ότι θα έχουμε θέμα” καθώς οι κρατήσεις είναι υποτονικές για τις πρώτες τουλάχιστον ημέρες-ειδικά για σήμερα, δεύτερη ημέρα του Πάσχα, που ο κόσμος κατά κανόνα προσπαθεί ακόμη να… χωνέψει τα πλουσιοπάροχα Πασχαλινά εδέσματα αλλά και συνεχίζει να τα τιμά για δεύτερη ημέρα. Προβληματισμός υπάρχει, επίσης, και για το περιορισμένο ωράριο, καθώς τα μαγαζιά θα πρέπει να κλείνουν στις 10.45 μ.μ.

Ένα ποσοστό, επίσης, 20%-25% των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον κ.Φιλοκώστα, δεν μπόρεσε να ανοίξει λόγω της έλλειψης υγειονομικών χώρων, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε ένα ποσοστό 10% που δεν θα ξανανοίξουν ποτέ και έβαλαν λουκέτο.

Σε αυτό το κλίμα, η Ένωση Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης ζητά από την Κυβέρνηση να συνεχίσει να βάζει το χέρι στην τσέπη και να στηρίξει την εστίαση και καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού (με επιδόματα επανεκκίνησης κ.ο.κ.).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *