Thursday , 28 March 2024

Θεσ/νίκη: Νέο κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ – “Καμπάνες” για μη τήρηση των μέτρων σε 4 καφέ-μπαρ

Απτόητοι είναι οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες στα κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ, τα οποία πλέον έχουν καθιερωθεί σε “θεσμό” κάθε Παρασκευή βράδυ μέχρι ξημερώματα Σαββάτου – όπως συνέβη και πάλι χθες βράδυ – και συνήθως επαναλαμβάνονται και το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή.

Σημειώνεται ότι χωρίς να είναι επιβεβαιωμένο ότι το παρακάτω περιστατικό σχετίζεται με το κορωνοπάρτι, πάντως τα ξημερώματα εκλήθη το ΕΚΑΒ για να παραλάβει έναν 40χρονο, που τραυματίστηκε από αγνώστους που προσπάθησαν να του κλέψουν το μηχανάκι του, το οποίο είχε παρκάρει εντός του ΑΠΘ.

Όσες εισαγγελικές έρευνες και αν βρίσκονται σε εξέλιξη- τουλάχιστον τρεις – αυτές φυσικά γίνονται εκ των υστέρων και κανείς δεν φαίνεται να μπορεί (σ.σ. ή να θέλει) να λάβει μέτρα αποτροπής της πραγματοποίησής των κορωνοπάρτι εντός του Πανεπιστημιακού campus.

Στο μεταξύ, βαριές «καμπάνες» έπεσαν χθες βράδυ σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης, τόσο δυτικά, όσο και στο κέντρο, για μη τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 57χρονου άνδρα, ιδιοκτήτη καφέ μπαρ στην περιοχή της Σταυρούπολης για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και παραμονή εντός του καταστήματος εννέα πελατών, ενώ επίσης του επιβλήθηκε πρόστιμο 6.000 ευρώ και 15ημερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησή του. Παράλληλα, βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 300 ευρώ έκαστο στους εννέα πελάτες.

Πρόστιμα “έπεσαν”, επίσης, και σε άλλους τρεις ιδιοκτήτες επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συγκεκριμένα σε ιδιοκτήτη σνακ μπαρ στην οδό Ικτίνου, για χρήση μουσικής, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ και σε δύο ιδιοκτήτες καφέ μπαρ στο κέντρο της πόλης, για υπέρβαση ορίου πελατών, στους οποίους το πρόστιμο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ για τον καθένα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *