Wednesday , 24 April 2024

Θεόδωρος Καράογλου: “Να ξεχάσουμε για εφέτος το Πάσχα. Να αυτοπειθαρχήσουμε στα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό”

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

“Να προστατεύσουμε αυτούς που αγαπάμε. Η μάχη είναι συλλογική. Πρέπει να αυτοπειθαρχήσουμε στα μέτρα για να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει αυστηρότερα μέτρα όπως είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας” επεσήμανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 και τους δημοσιογράφους Βασίλη Κοντογουλίδη και Κωνσταντίνο Λουτζιούδη.

Ο κ. Καράογλου επεσήμανε ότι η κυβέρνηση καταγράφει το πώς ανταποκρίνεται ο κόσμος στα μέτρα προφύλαξης από την εξάπλωση του κορωνοϊού, για αυτό και περιόρισε την κίνηση προς τα νησιά. “Αν δούμε ότι δεν πειθαρχεί ο κόσμος σαφώς και θα πάρουμε μέτρα. Θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι δε θα κάνουμε Πάσχα ούτε στην Εκκλησία θα πάμε”.

Ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε ανεύθυνη τη στάση του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ να ανοίξει κανονικά τις εκκλησίες στο νησί, αψηφώντας έτσι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού.
Ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει τη διάθεση να στηρίξει τον κόσμο της εργασίας, ακόμη και μετά το πέρας της περιπέτειας που ζούμε όλοι. “Η ζημιά που έγινε στην οικονομία και ειδικά στον τουρισμό είναι μεγάλη. Ακόμη και όταν βγούμε από την κρίση αυτή δε σημαίνει ότι δε θα προσέχουμε” τόνισε χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *