Thursday , 28 March 2024

Θεόδωρος Καράογλου: «Συλλογικό στοίχημα η ΑΖΚ που πρέπει να κερδηθεί»

Η στρατηγική ανάπτυξης που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ) να λειτουργήσει ως πρότυπο ομογενοποιημένο σύστημα καινοτόμου επιχειρηματικότητας για το σύνολο της χώρας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα της Μακεδονίας και της Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου με τον πρόεδρο της ΑΖΚ, Κυριάκο Λουφάκη.

Ο κ. Καράογλου εστίασε στην ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας της Αλεξάνδρειας Ζώνης, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία νέων, σταθερών θέσεων εργασίας και την καθιέρωση της Θεσσαλονίκης ως φιλικού προορισμού για την καινοτομία.

Από την πλευρά του, ο κ. Λουφάκης ενημέρωσε τον υφυπουργό Εσωτερικών για τις δράσεις και τα επόμενα βήματα που έχει σχεδιάσει η διοίκηση της ΑΖΚ.

«Η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας είναι ένα συλλογικό στοίχημα, το οποίο πρέπει να κερδηθεί διότι δεν αφορά μόνο τη Βόρεια Ελλάδα αλλά το σύνολο της χώρας. Η άμεση προσέλκυση  ξένων και εγχώριων επενδύσεων που θα βασίζονται στη γνώση και τις τεχνολογίες αιχμής μπορούν να δώσουν νέο προσανατολισμό στην εθνική μας οικονομία. Σε αυτή την προσπάθεια, η Μακεδονία και η Θράκη μπορούν και πρέπει να είναι πρωταγωνίστριες», τόνισε ο κ. Καράογλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *