Thursday , 28 March 2024

«Στην εποχή του κορωνοϊού, η Ελλάδα αποτελεί εγγύηση για ποιοτικές και φθηνές διακοπές»

Άρθρο του Θ. Τιρεκίδη,

Πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Β. ΕλλάδοςΤομεάρχης Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ΔΕΕΠ Ν.Κιλκίς

Η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας από αύριο, 1η Αυγούστου δημιουργεί θετικές προσδοκίες για τον ελληνικό τουρισμό.

Σε μια περίοδο όπου οι πληρότητες στα τουριστικά καταλύματα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, σε σχέση με πέρυσι, η έλευση χιλιάδων ξένων τουριστών, μέσω της κρουαζιέρας, σηματοδοτεί και την μετάβαση σε μια νέα φάση για την ελληνική οικονομία.

Το γεγονός ότι κάθε επιβάτης κρουαζιέρας αφήνει, κατά μέσο όρο, 200-250 ευρώ σε κάθε λιμάνι που δένει το πλοίο με το οποίο ταξιδεύει, συνεπάγεται πολλαπλά έσοδα για μια σειρά από επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τουρισμό.  

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επεκτείνει τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για μια σειρά από επαγγελματίες του κλάδου, προκειμένου να υπάρξουν οι ελάχιστες δυνατές απώλειες στο εισόδημα τους.

Η παράταση στην αναστολή των συμβάσεων για εργαζόμενους στον τουρισμό, μέχρι τον Σεπτέμβριο και η επιδότηση των επιχειρήσεων με τουριστικά λεωφορεία αποτελούν τις νέες νομοθετικές παρεμβάσεις που κινούνται στην κατεύθυνση αυτή.

Επιπλέον, η διεύρυνση του προγράμματος «Κοινωνικού Τουρισμού» του ΟΑΕΔ και η υιοθέτηση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» για πρώτη φορά, δίνουν τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους να κάνουν φθηνές διακοπές φέτος.

Τα μέτρα αυτά έχουν διπλή στόχευση.

Αφενός, περιορίζουν τις φετινές απώλειες των τουριστικών επιχειρήσεων και αφετέρου, δίνουν την ευκαιρία στους Έλληνες να κάνουν  διακοπές, με ελάχιστο κόστος.

Φέτος, το καλοκαίρι λοιπόν μένουμε Ελλάδα, διότι στην εποχή του κορωνοϊού αποτελεί τον πλέον ασφαλή προορισμό για ποιοτικές και φθηνές διακοπές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *