Thursday , 25 April 2024

“Θύμα” της εποχικής γρίπης ένας στους τέσσερις μαθητές στην Κ. Μακεδονία

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Σε έξαρση είναι οι εποχικές ιώσεις και πολλοί μαθητές απουσιάζουν από τα μαθήματα. Κλειστά λόγω των αυξημένων κρουσμάτων εποχικών ιώσεων ήταν και σήμερα στους δήμους Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Λαγκαδά. ‘Το 28% των μαθητών στην Κεντρική Μακεδονία απουσιάζει από τις σχολικές αίθουσες εξαιτίας των εποχικών ιώσεων” τόνισε ο διευθυντής εκπαίδευσης περιφέρειας Κ.Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης δε λειτούργησαν το 3ο δημοτικό σχολείο και το 3ο και 4ο νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων. Στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου κλειστά θα είναι και αύριο το 3ο Γυμνάσιο και το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου – Κορδελιού.

Στο δήμο Λαγκαδά, κλειστά θα είναι σήμερα και αύριο το 3ο και 4ο Νηπιαγωγείο Λαγκαδά, Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Ασσήρου, Περιβολακίου, το 3ο δημοτικό σχολείο Λαγκαδά, Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Περιβολακίου, Ασσήρου και τα Γυμνάσια και Λύκεια Λαγυνών και Ασσήρου.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που απέστειλε προς τις σχολικές μονάδες αποφάσισε ότι οι απουσίες των μαθητών που οφείλονται στην έξαρση των εποχικών ιώσεων θα καταχωρούνται αλλά δεν θα προσμετρώνται έως πέντε ημέρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *