Thursday , 28 March 2024

Θ.Καράογλου: Πολλαπλασιαστικά τα οφέλη του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” για τις Αυτοδιοικήσεις Α’ και Β’ βαθμού της Βόρειας Ελλάδας

Τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που θα έχει το αναπτυξιακό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” στις Αυτοδιοικήσεις Α’ και Β’ βαθμού της Βόρειας Ελλάδας και κατ’ επέκταση τις τοπικές κοινωνίες ανέπτυξε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του μεγάλου δυναμικού προγράμματος που υλοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες ο κ. Καράογλου το περιέγραψε ως “πολυδιάστατη θεσμική τομή” η οποία απαντά στις αγωνίες της κοινής γνώμης, υλοποιώντας παρεμβάσεις που βοηθούν τις Περιφέρειες και τους Δήμους να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά μακροπρόθεσμες προκλήσεις οι οποίες ξεπερνούν τον χρονικό ορίζοντα του σήμερα.

“Στο Υπουργείο Εσωτερικών, έχοντας διαμορφώσει τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας, φροντίσαμε να “χτίσουμε” τη δική μας “γέφυρα ασφάλειας”. Το πράξαμε με μοναδικό γνώμονα να στηρίξουμε την Αυτοδιοίκηση και να ξημερώσει μια νέα εποχή στους ΟΤΑ Α’ και Β’  βαθμού” ανέφερε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης).

 Και συνέχισε: “Ο εξασφαλισμένος προϋπολογισμός ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ εγγυάται ότι μέχρι το 2023 κάθε πόλη, κάθε χωριό και κάθε γωνιά της πατρίδας μας θα αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής, με νέες υποδομές και νέα έργα που θα δημιουργήσουν τουλάχιστον 40.000 νέες θέσεις εργασίας”.

Όπως εξήγησε ο κ. Καράογλου, με το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι έχουν στα χέρια τους ένα πανίσχυρο “εργαλείο” το οποίο τους βοηθά να ανταποκριθούν στον αναβαθμισμένο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τα επόμενα χρόνια.

“Οι καίριες παρεμβάσεις σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, δράσεις αλληλεγγύης προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ψηφιακής σύγκλισης, περιβαλλοντικές πολιτικές, θέματα παιδείας και τουρισμού, ευθυγραμμίζουν κράτος-αυτοδιοίκηση-κοινωνία των πολιτών. Καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες του σήμερα και ωριμάζουν τις συνθήκες ώστε εντός 3 χρόνων οι πόλεις της Βόρειας Ελλάδας να γίνουν “έξυπνες”, παρέχοντας ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες” τόνισε.

Πρόσθεσε, ακόμη, πως τα εθνικά έργα δεν έχουν πολιτικό χρώμα και οτι πρέπει να προσεγγίζονται με σύνεση και ορθολογισμό, προκειμένου να διευκολύνεται η υλοποίησή τους προς όφελος των πολιτών.

“Φτάσαμε στο σημείο που Περιφέρειες και Δήμοι αποκτούν στην πράξη αυξημένες αρμοδιότητες αλλά και πόρους ώστε να παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Με τη βοήθεια του Υπουργείου Εσωτερικών και την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει από τις 09 Ιουλίου 2019 μέχρι σήμερα, οι Περιφερειακές και Δημοτικές Αυτοδιοικήσεις καθιερώνονται ως ισχυροί “πύργοι” άσκησης δημιουργικής πολιτικής με όραμα και σχέδιο, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον πολίτη. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, γιατί η ανάκαμψη της Ελλάδας είναι υπόθεση όλων μας” έκλεισε τον χαιρετισμό του ο κ. Καράογλου.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *