Thursday , 28 March 2024

Θ. Καράογλου: Χωρίς επενδύσεις δεν υπάρχει ανάπτυξη

Ιδιαίτερα πρωτότυπη ήταν η χθεσινή τελετή εγκαινίων του περιπτέρου του Διοικητηρίου στην 84η ΔΕΘ (περίπτερο 15, stand 32), έχοντας έντονο “άρωμα” Ινδίας και Bollywood.


Τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρο Καράογλου, καλωσόρισε συγκρότημα που χόρεψε παραδοσιακούς ινδικούς χορούς, ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ποιοτικά προϊόντα από τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην ομιλία του ο κ. Καράογλου έκανε εκτενή αναφορά στις αρμοδιότητες του χαρτοφυλακίου του, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να καλλιεργηθεί μια νέα εθνική συνείδηση η οποία θα βασίζεται στην εξωστρέφεια και την παραγωγή. “Σήμερα, όλοι κατανοούν ότι χωρίς επενδύσεις δεν υπάρχει ανάπτυξη. Ότι για να σταθεί όρθια η κοινωνία μας πρέπει να παράξουμε πλούτο” σημείωσε.

Ακολούθως αναφέρθηκε αναλυτικά στα “εργαλεία”, όπως είπε, που διαθέτει το Διοικητήριο στην προσπάθεια που καταβάλλει να προσελκύσει επενδυτές και να ενισχύσει τους ανταγωνιστικούς τομείς της οικονομίας που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων και στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας. Για την πρώτη σημείωσε ότι με τον αναπτυξιακό νόμο 3908 ενέκρινε 258 επενδυτικά σχέδια, ενώ με τον αναπτυξιακό νόμο 4399 έχει εγκρίνει 47 επενδυτικά σχέδια κατά τον πρώτο κύκλο και εξετάζει άλλα 81 που έχουν υποβληθεί. Αναφορικά με την ΑΖΚ τόνισε ότι μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού από το βήμα της 84ης ΔΕΘ για την παραχώρηση 760 στρεμμάτων στην περιοχή του αεροδρομίου “Μακεδονία” για τη φιλοξενία του τεχνολογικού πάρκου “Thess INTEC”, η Θεσσαλονίκη μπορεί να εξελιχθεί σε “μήτρα” καινοτομίας και εξωστρέφειας στη Ν.Α. Ευρώπη.

“Δεν είμαστε μια δομή η οποία απλώς μεταφέρει ως… ταχυδρόμος τα αιτήματα των φορέων στην Κυβέρνηση, αλλά συμμετέχουμε ενεργά με όλες μας τις δυνάμεις στην αναγέννηση της πατρίδας μας, ώστε η Ελλάδα να γίνει μια καλύτερη χώρα στην οποία αξίζει πραγματικά να εργάζεσαι, να παράγεις και να επενδύσεις τη ζωή σου. Η Μακεδονία και η Θράκη βγαίνουν από τον φαύλο κύκλο της στασιμότητας, “σπάνε” τα δεσμά της αδράνειας, γίνονται πρωταγωνίστριες” ανέφερε ο κ. Καράογλου.

Πριν την ομιλία του Υφυπουργού Εσωτερικών, στο χώρο του περιπτέρου η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “Γενισέα” παρουσίασε τα πρωτότυπα προϊόντα της από ζαχαροκάλαμο.

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “Γενισέα” ιδρύθηκε το 2015 και εδρεύει στη Συδινή Ξάνθης. Αριθμεί 7 μέλη και τα προϊόντα που εμπορεύεται είναι πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο, φυστικοβούτυρο από πετιμέζι, φουντούκι πάστα από πετιμέζι και ταχίνι με πετιμέζι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *