Thursday , 28 March 2024

Θ.Πλεύρης: “Δεν τίθεται θέμα πρόσθετων μέτρων για τη Θεσσαλονίκη” – “Καμπανάκι” από τους νοσοκομειακούς γιατρούς: “Δεν έχουμε εντατικές για Covid”

Δεν τίθεται θέμα επιβολής πρόσθετων μέτρων στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο διοίκησης του ΕΚΑΒ, προσθέτοντας ότι πρόθεση του υπουργείου είναι “να επιστήσουμε την προσοχή τώρα που είναι νωρίς, γιατί ο στόχος μας είναι να τηρηθούν τα μέτρα, να επεκταθούν οι εμβολιασμοί και πραγματικά να διαχειριστούμε την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν τίθεται θέμα μέτρων, όπως είπα, τίθεται θέμα προληπτικής επίσκεψης για να προλάβουμε τα δεδομένα”.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, οι διοικητές των νοσοκομείων και των δυο υγειονομικών περιφερειών της Βόρειας Ελλάδας, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο προέδρου του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Στο μεταξύ, ηχηρό “καμπανάκι” για τις πιέσεις που δέχεται το ΕΣΥ στη Θεσσαλονκη και ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα κρούει η πρόεδρος των νοσκοειακών γιατρών Θεσσαλο΄νικης, Δέσποινα Κατσίμπα: “Έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες. Χρειάστηκε να ανοίξουν και άλλες πτέρυγες απλών κλινικών. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στις εντατικές. Δεν έχουμε εντατικές για covid. Eίναι πλήρη τα κρεβάτια, ενώ έχουμε και συμβάντα με διασωληνωμένους να περιμένουν σε απλούς θαλάμους για νοσηλεία” δήλωσε χαρακτηριστκά σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *