Saturday , 20 April 2024

Ιδιωτικό σχολείο ζητά από τους γονείς να πληρώσουν τα δίδακτρα με το εξωφρενικό επιχείρημα ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση των έξι ωρών την εβδομάδα «κοστίζει πολύ περισσότερο από την δια ζώσης διδασκαλία(!)» των 30 ωρών/εβδομάδα!!

Του Γ. Κατσιάνη

Τελειωμό δεν έχει η αναλγησία που επιδεικνύουν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων σχετικά με το ύψος των διδάκτρων που καλούνται να καταβάλλουν οι γονείς των μαθητών.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει η επιστολή που φέρνει στο φως σήμερα το thesseconomy.gr, σύμφωνα με την οποία «η εξ αποστάσεως εκπαίδευση…κοστίζει πολύ περισσότερο από την δια ζώσης διδασκαλία(!!)».

Η τοποθέτηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς μέχρι σήμερα και παρά τους δύο μήνες αργίας της σχολικής δραστηριότητας, λόγω καραντίνας, πολλοί γονείς του συγκεκριμένου σχολείου έχουν καταβάλλει στο ακέραιο τα δίδακτρα!

Ειδικότερα, στην επιστολή που απέστειλε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης (φωτογραφία) προς τους γονείς αφού αρχικά γίνεται αναφορά στην σύγχρονη και την ασύγχρονη εκπαίδευση, τονίζεται πως «η προσφορά από το σχολείο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης απαιτεί πολύ περισσότερους πόρους, υποδομές και ώρες εργασίας από εκπαιδευτικούς και προσωπικό, συγκρινόμενη με την δια ζώσης διδασκαλία».

«Κατά συνέπεια, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σύγχρονη και ασύγχρονη, κοστίζει πολύ περισσότερο από την δια ζώσης διδασκαλία(!!) και απαιτεί περισσότερες εργατοώρες προετοιμασίας», σημειώνεται στη σχετική επιστολή.

Στα παράπονα των γονέων ότι στο συγκεκριμένο σχολείο, η τηλεργασία ήταν μόλις έξι ώρες την εβδομάδα όταν η διάρκεια της δια ζώσης διδασκαλίας ήταν 30 ώρες ανά εβδομάδα, η διοίκηση του εκπαιδευτικού ιδρύματος χρησιμοποιεί ένα… ευφάνταστο επιχείρημα.   

«Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει η λογική Χ ώρες δια ζώσης διδασκαλία ισούται με Χ ώρες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ιδίως αν συνυπολογιστούν λόγοι παιδαγωγικοί, ψυχολογικοί αλλά και κυρίως λόγοι ΥΓΕΙΑΣ με βάση τον μέγιστο επιτρεπόμενο χρόνο των παιδιών, αναλόγως της ηλικίας τους, μπροστά στις οθόνες των Η/Υ (;)», είναι η σχετική απάντηση του σχολείου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *