Saturday , 20 April 2024

Ιδρύθηκε Πανελλήνια Ομοσπονδία επαγγελματιών λαϊκών αγορών που πωλούν Βιομηχανικά Είδη-Διένεξη με τον Δήμο Βόλου

Στην ίδρυση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, με έδρα το Βόλο, προχώρησαν οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών που πωλούν βιομηχανικά είδη.

Κύρια μέριμνα της “Πανελλήνιας Ομοσπονδία Βιομηχανικών Ειδών και Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών”(Π.Ο.Β.Ε.Ε.Λ.Α.), σύμφωνα με την ιδρυτικη ανακοίνωση, είναι ¨”η προστασία του επαγγέλματος αλλά και του καταναλωτή σε πανελλαδικό επίπεδο”.

“Στην δραστηριοποίηση και την προσπάθεια μας αυτή, ζητούμε κι επιθυμούμε να έχουμε αρωγούς τους κατά τόπους Δήμους, όπου είναι και οι φορείς που ανήκουν οι λαϊκές αγορές”, τονίζουν η πρόεδρος της νεοϊδρυθείσας Ομοσπονδίας, Στεφανία Τζοάνου καιο γενικός γραμματέας, Στέφανος Τομαρόπουλος, “Ο κάθε Δήμος πανελλαδικά θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη πως οι λαϊκές αγορές είναι το βιοποριστικό επάγγελμα χιλιάδων ανθρώπων και οικογενειών, και στη συνέχεια να παίρνει αποφάσεις προς όφελος όλων, δηλαδή τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους καταναλωτές. Έχουμε καταθέσει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε γνωστές τις θέσεις μας στους αρμόδιους φορείς, σε πλαίσιο διαφάνειας και ισονομίας. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η φωνή μας να ακουστεί!”.

Τα τελευταία χρόνια και ειδικά το διάστημα της Πανδημίας του Covid-19 οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, έχουν έρθει αντιμέτωποι με πληθώρα προβλημάτων και εμποδίων από τους Κυβερνόντες και τους κατά τόπους αρμόδιους φορείς,, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν αποφάσεις των αρμόδιων φορέων που δημιουργούν εμπόδια στη λειτουργία τους.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Ομοσπονδία ζητά την ανάκληση της κανονιστικής απόφασης του Δήμου Βόλου για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, βάσει της οποίας επέρχεται διαχωρισμός στη λειτουργία των πωλητών οπωρολαχανικών με τους συναδέλφους τους που πωλούν βιομηχανικά είδη, είδη ένδυσης και υπόδησης και είδη αλιείας, δηλώνει ότι διαφωνεί με τον διαχωρισμό και καταγγέλλει τον Δήμο για συνεχή και αδικαιολόγητη στοχοποίηση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *