Thursday , 28 March 2024

Ικανοποίηση φορέων για το άνοιγμα της αγοράς τη Δευτέρα χωρίς ραντεβού

Την ικανοποίησή τους για το άνοιγμα της αγοράς από μεθαύριο, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, χωρίς ραντεβού αλλά με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και περιορισμούς ως προς τον αριθμό των καταναλωτών εντός των καταστημάτων με βάση το εμβαδόν τους, εκφράζουν παραγωγικοί φορείς και επισημαίνουν πως η επιτυχία του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί από την τήρηση των υγειονομικών κανόνων από τους ίδιους τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις αλλά και την Πολιτεία.

ΕΒΕΘ

Η διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης δηλώνει πως πληροφορήθηκε την απόφαση της Κυβέρνησης για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων με ιδιαίτερη ικανοποίηση.

Στους 2,5 μήνες του 2ου lockdown, το ΕΒΕΘ είχε στενή συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και κατέθεσε σειρά προτάσεων για το συντεταγμένο άνοιγμα της αγοράς και τα αναγκαία μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.

Με την απόφαση αυτή η Κυβέρνηση – τονίζεται στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου – δείχνει για μια ακόμη φορά ότι ακούει τους φορείς που εκπροσωπούν τις επιχειρήσεις και δίνει και στην Επιμελητηριακή κοινότητα κουράγιο να συνεχίσει το έργο της. Η επιτυχία του εγχειρήματος αυτού θα εξαρτηθεί από την τήρηση των υγειονομικών κανόνων από τους ίδιους τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις αλλά και την Πολιτεία.

Πρέπει όλοι να επιδείξουν μεγάλη υπευθυνότητα γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα οδηγηθούμε σε ένα τρίτο lockdown που είναι αδύνατον να το αντέξει η αγορά.

ΠΟΒΑΚΩ

Κίνηση προς τη θετική κατεύθυνση χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης – μετά και από την σχετική εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων – για το άνοιγμα της αγοράς τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ).

«Η υβριδική λειτουργία του click away και το φημολογούμενο click in shop δεν θα απέδιδαν τα αποτελέσματα που αναμένεται να έχει το άνοιγμα του λιανεμπορίου έστω και με τις προϋποθέσεις που η ρευστή επιδημιολογική κατάσταση επιτάσσει, να υφίστανται» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, όπωςκαι ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου που εκπροσωπεί υποδέχτηκαν με ανακούφιση τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την επανέναρξη του λιανεμπορίου. 

«Η επαναφορά του λιανεμπορίου σε λειτουργία χωρίς ραντεβού, μας δίνει ανάσα, η οποία ευχόμαστε να είναι ικανή ώστε να απομακρύνει το κύμα λουκέτων που θα ήταν συνακόλουθο του παρατεταμένου lockdown που βιώνουμε  από το Νοέμβριο. Η στήριξη της κυβέρνησης ακόμη και με ανοιχτές τις επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να σταματήσει να υφίσταται, ενώ η λήψη γενναίων μέτρων για το λιανεμπόριο που έχει πληγεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι μονόδρομος» σημειώνει επίσης η διοίκηση της Ομοσπονδίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως για μια ακόμη φορά οι επιχειρήσεις της αργυροχρυσοχοΐας θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων τηρώντας απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως έκαναν και το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου τόσο οι ίδιοι και οι εργαζόμενοι τους, όσο και οι πελάτες τους να παραμείνουν υγιείς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *