Thursday , 18 April 2024

Ικανοποιητική η αγοραστική κίνηση στα αρτοποιεία τις μέρες του Πάσχα – “Πρωταγωνιστής” το πασχαλινό τσουρέκι – Οι κατ’οίκον παραγγελίες τόνωσαν τον τζίρο

Σ.Ξανθοπούλου

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι αρτοποιοί από την αγοραστική κίνηση την περίοδο του Πάσχα. Όπως δήλωσε στο thesseconony η πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών Θεσσαλονίκης “Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ” Έλσα Κουκουμέρια “αν και η Μ.Εβδομάδα άρχισε λίγο περίεργα, από τη Μ.Τετάρτη και μετά καταγράφηκε μια δυναμική, έχω την αίσθηση ότι δούλεψε η αγορά και το καλύτερο είναι ότι δούλεψε και η περιφερειακή αγορά λόγω των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας. Μας δυσκόλεψε λίγο το ότι προς το τέλος έπρεπε να αυξήσουμε την παραγωγή μας. Ήταν ένα παράξενο, διαφορετικό Πάσχα σε σχέση με τα προηγούμενα. Ο σκοπός επετεύχθη. Ο κόσμος ήρθε στα αρτοποιεία, αγόρασε το πασχαλινό τσουρέκι και νομίζω ότι θα το απολαύσει”.

Η κ. Κουκουμέρια τόνισε ότι αυτό το Πάσχα οι αρτοποιοί κινήθηκαν βήμα- βήμα. «Είδαμε μια ελαφρά αύξηση στην κίνηση των καταναλωτών, οι οποίοι όμως προμηθεύτηκαν τα απολύτως απαραίτητα»,σημείωσε. Πάντως, «η μείωση τζίρου στους φούρνους του νομού Θεσσαλονίκης υπερβαίνει το 85% και στο πλαίσιο αυτό οι αρτοποιοί κινήθηκαν συντηρητικά σε ό,τι αφορά το ψήσιμο τσουρεκιών και άλλων πασχαλινών ειδών», τόνισε η κ. Κουκουμέρια, σύμφωνα με την οποία οι τιμές διατηρήθηκαν στα περσινά επίπεδα, 10-13 ευρώ/κιλό για το απλό τσουρέκι και 12-15 ευρώ/κιλό το γεμιστό.

Σχετικά με τις κατ’οίκον παραγγελίες τόνισε ότι “με αυτό το πρόγραμμα βοηθήσαμε και τον κόσμο αλλά και εμάς, είχαμε αύξηση στην αγοραστική κίνηση, φτάσαμε στην πόρτα του κάθε σπιτιού, δεν ήταν δυνατόν να μη φροντίσουμε τους πελάτες μας. Το πρόγραμμα των κατ’οίκον παραγγελιών θα συνεχιστεί όσο διαρκεί ο κορωνοϊός, για όσους είτε δεν μπορούν είτε δε θέλουν να βγουν από το σπίτι. Μας έδειξε και αυτή η δράση έναν ακόμη τρόπο του πώς μπορούμε να δουλεύουμε”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *