Thursday , 28 March 2024

ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ: Ίδρυση Παραρτήματος στην Περιφέρεια Ανατολ.Μακεδονίας & Θράκης – Βράβευση του Διευθυντή του ΙΜΕΤ

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ σκοπεύει να ιδρύσει Παράρτημα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής του, Δρ. Ε. Μπεκιάρης από το βήμα του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου “Intermodal Transports: Innovations in Planning, Management, Business Development & Decision Making”. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ο Δρ.Μπεκιάρης βραβεύτηκε για την σταδιοδρομία του από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ ως προσκεκλημένος ομιλητής παρουσίασε το παρόν και το μέλλον της “Αυτόνομης οδήγησης” στην Ευρώπη και διεθνώς.

Αναλυτικότερα, ο Δρ. Μπεκιάρης ανακοίνωσε πως το ΙΜΕΤ σκοπεύει να ιδρύσει Παράρτημα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με εστίαση σε Πολυμεσικές και Συνδυασμένες Μεταφορές και κάλεσε την τοπική κοινωνία να το αγκαλιάσει και να συνεργαστεί.

Ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, με τον οποίο το ΙΜΕΤ έχει ήδη Μνημόνιο Συνεργασίας, εξέφρασε τη βούληση του Πανεπιστημίου για από κοινού ανάπτυξη του Παραρτήματος και στενή συνεργασία.

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *