Saturday , 20 April 2024

ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ-«Θέλουμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα καλύτερο αύριο»

Συνέντευξη στον Γ. Κατσιάνη

«Η αλλαγή του ήθους και του ύφους της εξουσίας», αποτελεί σύμφωνα με τον κ. Γκιουλέκα, την μεγαλύτερη πρόκληση για τη ΝΔ. Ωστόσο, θεωρεί πως η ισχυρή εντολή που θα δοθεί με το εκλογικό αποτέλεσμα, την προσεχή Κυριακή, θα ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία της «αυτοδύναμης Ελλάδας». Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η εκπόνηση ενός  συνολικού σχεδίου  «για να κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να ανατρέψουμε τις τραγικές συνέπειες της εθνικά επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών».   

Κύριε Γκιουλέκα, θεωρείτε εφικτή την κατάκτηση της αυτοδυναμίας από τη ΝΔ στις επικείμενες εκλογές; Αν ναι/όχι, γιατί;

«Σκοπός μας είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα. Γι’ αυτό ζητούμε από τον ελληνικό λαό μια ισχυρή εντολή στις 7 Ιουλίου. Ισχυρή εντολή σημαίνει μία ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση ώστε την επόμενη ημέρα να μην μπούμε σε περιπέτειες. Γιατί εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν σχηματιστεί κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές η χώρα θα οδηγηθεί ξανά στις κάλπες με απλή αναλογική. Και η απλή αναλογική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ακυβερνησία.

Σε κάθε περίπτωση, χωρίς να εφησυχάζουμε και να προεξοφλούμε το αποτέλεσμα, πιστεύω πως η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι εφικτή.

Η Νέα Δημοκρατία, όμως, ακόμη και αυτοδύναμη ως κυβέρνηση, θα επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις τόσο στο πολιτικό πεδίο όσο και στο πεδίο της κοινωνίας. Συνεργασίες ή συμμαχίες που θα πρέπει να εδράζονται σε κοινές αξίες, κοινές συνισταμένες».

Κατά την άποψη σας, σε ποιους άξονες θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα η νέα κυβέρνηση;

«Είμαστε ξεκάθαροι. Νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές, λιγότερους φόρους για όλους, επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις και αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα φροντίσει να επαναφέρει τα αυτονόητα που την τελευταία τετραετία έπαψαν να είναι και τόσο αυτονόητα.

Η  μεγαλύτερη πρόκληση, όμως, είναι να αλλάξουμε το ήθος και το ύφος της εξουσίας στο οποίο συνήθισαν οι Έλληνες πολίτες κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω. Ψέματα, απογοήτευση, μικροκομματικοί τακτικισμοί, βολέματα, διχαστικά διλλήματα, διαστρέβλωση της πραγματικότητας… Αυτή είναι η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την Ελλάδα θέλουμε να αλλάξουμε, εφαρμόζοντας το πρόγραμμά μας ζητώντας την θετική ψήφο των συμπατριωτών μας. Να οδηγήσουμε την χώρα σε ένα καλύτερο αύριο».

Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύετε ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη να εξελιχθεί σε πραγματική μητρόπολη των Βαλκανίων;

«Οι Θεσσαλονικείς χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε από εδώ κι εμπρός ούτε ημέρα. Το όραμά μας για την πόλη είναι να ξεφύγουμε από την καθήλωση, την απογοήτευση και την μιζέρια ώστε να μπορέσει η Θεσσαλονίκη να διαδραματίσει έναν πραγματικά πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Να γίνει ένα πραγματικό κέντρο παιδείας και πολιτισμού, ένα πολιτικό, οικονομικό, χρηματοπιστωτικό και διαμετακομιστικό κέντρο και ένας δημοφιλής τόπος προορισμού για ολόκληρη την Ευρώπη. Την επαύριο των εκλογών ενώνουμε τις δυνάμεις μας, σηκώνουμε τα μανίκια και διεκδικούμε αποφασιστικά αυτό που αξίζει η πόλη».

Λίγες ώρες πριν τις εκλογές και η ΝΔ θα είναι πιθανότατα η νέα κυβέρνηση. Η ΝΔ θα επιδιώξει διορθώσεις στη συμφωνία των Πρεσπών και ποιες; 

«Η συμφωνία αυτή προσέβαλε και περιφρόνησε την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Από την πρώτη στιγμή, σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία τάχθηκε κατά αυτής της επαίσχυντης συμφωνίας και προσπάθησε με κάθε δυνατό μέσο να αποτρέψει, τόσο την υπογραφή, όσο και την κύρωσή της. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεταίροι του, όμως, αποφάσισαν να κλείσουν ένα τόσο σημαντικό θέμα, επιφέροντας ζημία στα εθνικά συμφέροντα. Άνοιξαν πληγές. Επεξεργαζόμαστε ένα συνολικό σχέδιο για να κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να ανατρέψουμε τις τραγικές συνέπειες αυτής της εθνικά επιζήμιας συμφωνίας. Μέρος αυτού του σχεδίου αποτελεί η δέσμευσή μας για την προβολή βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ε.Ε., αλλά και η ανάδειξη της μίας και μοναδικής Μακεδονίας, όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω μιας διεθνούς εκστρατείας επικοινωνίας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *