Thursday , 25 April 2024

Ισχυρό αλλά χωρίς σοβαρές συνέπειες το χτύπημα του Εγκέλαδου στο Άγιον Όρος – 5,2 Ρίχτερ στις 1:50 τα ξημερώματα

Δεν προκάλεσε τραυματισμούς ή και ζημιές στην Αγιώνυμη Πολιτεία η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 01:50 σήμερα τα ξημερώματα της Κυριακής, με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 22 χιλιόμετρων νοτιοδυτικά του ‘Αθωνα.

Είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση έντασης 4,2 Ρίχτερ στις 22:39 χθες το βράδυ, με επίκεντρο την ίδια περιοχή, ενώ επίσης ακολούθησαν και άλλοι σεισμοί, μικρότερης έντασης, με πιο ισχυρή μία δόνηση 3,9 Ρίχτερ, στις 2:09 τα ξημερώματα, με το ίδιο επίκεντρο, χωρίς να αναφερθούν ζημιές.

Ο νέος ισχυρότερος σεισμός, όπως και ο προηγούμενος, έγινε αισθητός στις μονές σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη διάρκεια της τέλεσης της αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού, (σ.σ. το ‘Αγιον Όρος ακολουθεί το εορτολογιο του παλαιού ημερολογίου, με δεκατρείς μέρες διαφορά από το νέο ημερολόγιο), αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημίες.

Ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ έγινε επίσης αισθητός σε μεγάλο μέρος της Βόρειας Ελλάδας, μεταξύ άλλων και στη Θεσσαλονίκη, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να γεμίζουν με αρκετά μηνύματα ανησυχίας από όσους δεν είχαν ακόμη κοιμηθεί και τον κατάλαβαν στη συμπρωτεύουσα αλλά και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, π.χ. στη Λέσβο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *