Thursday , 2 May 2024

Ιωαννίδης: Σήμερα το τελευταίο αντίο στο Παλέ για τον “ξανθό” – Στη Θέρμη η εξόδιος ακολουθία

Σήμερα Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου, θα τελεστεί η κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη. Λίγο πριν οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, στη Θέρμη, η σορός του θα σταματήσει στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Στις 15:30, συγκεκριμένα, έχει αποφασιστεί να βρίσκεται στο χώρο όπου ο «ξανθός», ως τεχνικός προ ετών του Άρη, θεωρούσε «σπίτι» του.

Ο «αποχαιρετισμός»
Στο Παλέ συγγενείς, φίλοι, γνωστοί και η οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ θα «αποχαιρετήσουν» τον Γιάννη Ιωαννίδη που «έφυγε» σε ηλικία 78 ετών. Το «παρών» στο γήπεδο θα δώσουν η διοίκηση της ΚΑΕ Αρης, το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας, παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές που συνέδεσαν το όνομά τους με τον Γιάννη Ιωαννίδη και φίλαθλοι συλλόγων. Όπως έκανε γνωστό η ΚΑΕ Άρης «πριν από την κηδεία θα υπάρξει λαϊκό προσκύνημα στο μπασκετικό του ‘σπίτι’ του Γιάννη Ιωαννίδη, στο Αλεξάνδρειο, όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του». Σύμφωνα με πληροφορίες, θα τοποθετηθεί σημαία του Άρη στο φέρετρο και θα γίνει περιφορά γύρω από το Παλέ, ενώ πλήθος κόσμου αναμένεται να δώσει το «παρών» και στα κοιμητήρια της Θέρμης, για το τελευταίο «αντίο».

Στην τελευταία του κατοικία
Η εξόδιος ακολουθία και ταφή θα γίνει, στις 17:00 μ.μ., στα κοιμητήρια της Θέρμης όπου θα θα ταφεί στον οικογενειακό τάφο. Αντί στεφάνων, η οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη ζήτησε από όποιον το επιθυμεί να καταθέσει τα χρήματα για τη Σχολή Τυφλών της Θεσσαλονίκης. Χθες στον Άγιο Ιωάννη Βούλας, στην Αττική, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για όσους δεν θα μπορέσουν να παραστούν στην κηδεία στη Θεσσαλονίκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *