Saturday , 20 April 2024

Κάθε εβδομάδα και ένα κρουαζιερόπλοιο θα «δένει» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Του Γ. Κατσιάνη

Το μεθεπόμενο Σάββατο 1 Μαΐου, στις 10 το πρωί, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα υποδεχθεί το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal, συνολικής χωρητικότητας 1400 επιβατών.

Το πλοίο θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη για εννιά ώρες στη Θεσσαλονίκη και στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου θα αναχωρήσει για το Κουσάντασι της Τουρκίας.

Ωστόσο, η είδηση  δεν είναι τόσο η άφιξη του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου στη Θεσσαλονίκη αλλά η άφιξη κρουαζιερόπλοιου κάθε εβδομάδα.  

«Ανάμεσα στους προορισμούς μας θα βρίσκεται και η ιστορική πόλη της Θεσσαλονίκης, με την εταιρεία μας να είναι η μοναδική που θα την προσεγγίζει σταθερά σε εβδομαδιαία βάση και θα επιβιβάζει ταξιδιώτες, δίνοντας πρόσβαση στην κρουαζιέρα σε όλα τα Βαλκάνια και τη Β. Ελλάδα συμβαδίζοντας με τις προτεραιότητες της ελληνικής πολιτείας για την καθοριστική σημασία του λιμανιού στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας», δήλωσε ο γενικός εμπορικός διευθυντής της Celestyal Cruises,  Leslie Peden.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια ουσιαστική αναβάθμιση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, καθώς μετατρέπεται επιτέλους σε λιμάνι απο-επιβίβασης (home port).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *