Sunday , 28 April 2024

“Κάλλιο αργά…” για το Προεδρικό Διάταγμα του Thess Intec

Του Γ. Κατσιάνη

Με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο μηνών εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για την κατασκευή του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς Thess Intec, στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, το Προεδρικό Διάταγμα επρόκειτο να εκδοθεί, το αργότερο, μέχρι τα τέλη του 2023, όμως για άγνωστο λόγο εκδόθηκε στις 15 Φεβρουαρίου.

Το Προεδρικό Διάταγμα αφορά στην έγκριση ειδικού πολεοδομικού σχεδίου στο ακίνητο 1160 του αγροκτήματος στη δημοτική κοινότητα Περαίας του δήμου Θερμαϊκού, στον καθορισμό χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης, στην περιβαλλοντική έγκρισή του και στην έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου εφαρμογής.

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει στην εκπομπή “Έξυπνη Οικονομία” της TV100 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Thess INTEC Α.Ε., Νίκος Ευθυμιάδης, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσουν οι χωματουργικές εργασίες.

Απώτερος στόχος είναι το πρώτο εξάμηνο του 2026, να απασχολούνται 1.500 άτομα στο μεγαλύτερο τεχνολογικό πάρκο της Ν.Α. Ευρώπης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *