Sunday , 28 April 2024

«Καίει» η βενζίνη, στα δύο ευρώ – Ήδη στα 1,9 η βενζίνη στη Θεσσαλονίκη – Θα συνεχιστεί το… ράλι

Με τις τιμές στα βασικά προϊόντα διατροφής να έχουν πάρει «φωτιά», πονοκέφαλο προκαλούν στους οδηγούς αυτοκινήτων και οι τιμές των καυσίμων καθώς η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε κατά 5,1%.

Πάνω από 1,9 η βενζίνη
Η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βρίσκεται στο 1,908 ευρώ το λίτρο, ενώ στις 18 Ιανουαρίου ήταν 1,814 ευρώ το λίτρο. Αυξήθηκε δηλαδή κατά 5,1%. «Η τιμή της βενζίνης έχει πάρει μεγάλη αύξηση μέσα σε λίγες ημέρες και θα ανεβεί κι άλλο», είπε στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) και της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης Θέμης Κιουρτζής. Όπως εξήγησε «τις τελευταίες ημέρες έχουν ανεβεί τα καύσιμα αρκετά. Μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πάρει μια αύξηση 5 λεπτών. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη η τιμή του λίτρου είναι πάνω από το 1,8 ευρώ αλλά θα ανεβεί κι άλλο και θα πάει πάνω από 1,9 ευρώ». Σε αρκετά πρατήρια της Θεσσαλονίκης η τιμή της βενζίνης ήδη βρίσκεται στο 1,9 ευρώ.

Πάνω από 2 ευρώ σε Χαλκιδική κι άλλες περιοχές
Το ράλι της τιμής του βαρελιού brend -όπως είναι φυσικό- φτάνει στην αντλία των πρατηρίων υγρών καυσίμων και όπως όλα δείχνουν η άνοδος στα δύο ευρώ είναι θέμα λίγων ημερών. Με την τιμή του λίτρου της βενζίνης να οδηγείται στην ηπειρωτική Ελλάδα στα 2 ευρώ σε άλλες περιοχές, όπως τα νησιά ή απομακρυσμένες από τα μεγάλα αστικά κέντρα περιοχές ήδη η τιμή έχει ξεπεράσει τα δύο ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποιες περιοχές της Χαλκιδικής, στο δεύτερο αλλά και στο τρίτο «πόδι» ήδη η τιμή του λίτρου βενζίνης είναι πάνω από τα 2 ευρώ. Όμοια είναι η εικόνα και σε άλλες ορεινές ή παραθαλάσσιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Την πρωτιά στην αύξηση φαίνεται πως την έχουν τα νησιά, με την αμόλυβδη σε νησιά των Κυκλάδων να εντοπίζεται ακόμη και στα 2,137 ευρώ. Στα Δωδεκάνησα ήταν 2,070, στη Λευκάδα, 1,988 ευρώ, στην Ευρυτανία ήταν 1,987 ενώ στο Ρέθυμνο στα 1,976 ευρώ.

Ελλάδα: Η 7η ακριβότερη στην Ευρώπη, 10η στον κόσμο
Η Ελλάδα έχει τη 10η θέση παγκοσμίως μαζί με την Σιγκαπούρη όσον αφορά την τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης και την 7η στην Ευρώπη. Η τιμή για το συγκεκριμένο είδος καυσίμου έφτασε τα 1,900 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με στοιχεία (19/2) από το Global Petrol Prices. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πιο ακριβή βενζίνη πωλείται στο Χονγκ Κονγκ (2,885 ευρώ το λίτρο). Έπονται το Μονακό (2,130 ευρώ), η Ισλανδία (2,124 ευρώ), η Δανία (1,987 ευρώ), η Νορβηγία (1,984 ευρώ), η Ολλανδία (1,970 ευρώ), τα Μπαρμπέιντος (1,935 ευρώ), το Λιχτενστάιν (1,930 ευρώ) και το Ισραήλ (1,914 ευρώ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *