Saturday , 27 April 2024

Καιρός: Βοριάδες, τσουχτερό κρύο και χιόνια από σήμερα – Πτώση της θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς – Πού θα χιονίσει

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Κυριακή έως και την Τρίτη σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Αναμένεται… βουτιά της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς ενώ προβλέπονται χιόνια ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Δύο τα… κύματα επιδείνωσης
Σύφμωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ, «βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός καθώς δύο διαταραχές, η πρώτη σήμερα Κυριακή (28-01-24) και η δεύτερη από το μεσημέρι της Δευτέρας (29-01-24) και την Τρίτη (30-01-24) θα επηρεάσουν τη χώρα. Εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από τη δεύτερη διαταραχή. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του τριημέρου Κυριακής – Τρίτης (της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου) αλλά και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα. Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες οι οποίοι από σήμερα το βράδυ θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ και τοπικά τα 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της χώρας».

Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει
Σήμερα Κυριακή αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου. Αύριο το πρωί, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Μακεδονία και στη Θράκη. Πιο έντονες χιονοπτώσεις προβλέπονται από το μεσημέρι της Δευτέρας σε Θεσσαλία, Σποράδες, Ανατολική και Κεντρική Στερεά, Εύβοια και στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου.

Παγετός και αρνητικές θερμοκρασίες
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία ενώ ο παγετός θα επικρατήσει τις βραδυνές και τις πρώτες πρωινές ώρες. Στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας έντονη θα είναι η παγωνιά και οι χαμηλές θερμοκρασίες ειδικά στα ορεινά. Από αύριο, Δευτέρα, έως την Τετάρτη οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα ορεινότερα τμήματα της δυτικής και της βόρειας ηπειρωτικής χώρας θα υποχωρήσουν στους -2 με -4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας ο υδράργυρος θα «παγώσει» στους -8 με -10 βαθμούς Κελσίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *