Thursday , 2 May 2024

Καιρός: Βοριάδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο αναμένονται από την Κυριακή – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει η κακοκαιρία

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, αναμένεται να επηρεάσει σε δύο φάσεις τη χώρα μας.

Τα χαρακτηριστικά του καιρού
Όπως αναφέρει ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς στα social media «διατηρείται το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο, ενώ δύο διαταραχές θα μας επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες. Η πρώτη καιρική έξαρση την Κυριακή και η δεύτερη την ερχόμενη Τρίτη. Για εκείνο που μπορούμε να μιλάμε με ‘σιγουριά’ είναι η επάνοδος του πολύ κρύου καιρού μετά την Κυριακή, που θα φανεί σε όλη τη χώρα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη. Για τις μελλούμενες χιονοπτώσεις -που έτσι κι αλλιώς θα έχουμε στα ανατολικά αυτές θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα ακόμη και στην Κρήτη».

«Παντουρκικός χιονιάς»
Από την πλευρά του, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, «παντουρκικός χιονιάς θα επηρεάσει τα ανατολικά της χώρας μας το τριήμερο Κυριακή 28 Ιανουαρίου με Τρίτη 30 Ιανουαρίου με κύρια χαρακτηριστικά τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 10 με 12 βαθμούς Κελσίου, τους θυελλώδεις βοριάδες εντάσεως 9 μποφόρ στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά της χώρας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ενδεχομένως να επηρεαστούν Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία – Λάρισα), Εύβοια, Σποράδες, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αττική, βορειοανατολική Πελοπόννησος και Κρήτη».

«Χειμωνιάτικη φωτοβολίδα»
Για «χειμωνιάτικη φωτοβολίδα» που θα επηρεάσει τη χώρα από το Σάββατο και μέχρι την Τετάρτη έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο «μετά το νέο πέρασμα του χειμώνα με χιονόνερο στις πιο παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές που βρίσκονται ανατολικά της Πίνδου, θα ακολουθήσουν ημέρες με υψηλότερες θερμοκρασίες». Όπως είπε χαρακτηριστικά «μετά τη χειμωνιάτικη φωτοβολίδα μέχρι την Τετάρτη θα οδηγηθούμε σε αλκυονίδες ημέρες τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου».

Στους -7 βαθμούς η χαμηλότερη θερμοκρασία
Εν τω μεταξύ χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν σήμερα το πρωί στα ηπειρωτικά και ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καταγράφηκε στο Νέο Καύκασο Φλώρινας η χαμηλότερη θερμοκρασία στους -7.1 βαθμούς Κελσίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *