Saturday , 27 April 2024

Καιρός: «Μυρίζει» καλοκαίρι ο Απρίλιος – Τους 30 βαθμούς θα πλησιάσει ο υδράργυρος – Με λασποβροχές φεύγει ο Μάρτιος

Ο καιρός συνεχίζει τις «εκπλήξεις» με τις πρώτες προβλέψεις των μετεωρολόγων να κάνουν λόγο για 30άρια στις αρχές Απριλίου, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προγνώσεις των μετεωρολογικών μοντέλων. Ο Μάρτιος θα μας εγκαταλείψει με λασποβροχές… οδηγώντας τον υδράργυρο πάνω και από τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Θερμές αέριες μάζες από την Αφρική
Αιτία της ανόδου της θερμοκρασίας στις αρχές Απριλίου είναι η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική, σε συνδυασμό με δυο διαδοχικές διαταραχές που θα κάνουν το σύντομο πέρασμά τους από τη χώρα μας σήμερα, Τρίτη, και μεθαύριο, Πέμπτη, προκαλώντας τοπικές βροχές. Για τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου, Παρασκευή και σαββατοκύριακο, περιμένουμε γενικά καλοκαιρία, με υψηλές πιέσεις, ασθενείς ανέμους, ηλιοφάνεια και εκ νέου άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς σε αρκετές περιοχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 23 βαθμούς και στην Κρήτη κατά τόπους τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο, Τετάρτη
Αύριο, Τετάρτη, προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, το πρωί πρόσκαιρα πιο πυκνές με τοπικές βροχές στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια. Ενισχυμένοι νοτιάδες 6 με 7 και πιθανώς 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα ανέβει, κυρίως στα κεντρικά και νότια. Στην Πελοπόννησο, τη Στερεά και την Κρήτη προβλέπεται να ξεπεράσει τους 25 βαθμούς. Για τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου, Παρασκευή και σαββατοκύριακο, περιμένουμε γενικά καλοκαιρία, με υψηλές πιέσεις, ασθενείς ανέμους, ηλιοφάνεια και εκ νέου άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς σε αρκετές περιοχές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *